İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde Genç Meslektaşlarımızın Yanında Olduk


  • Haziran 25, 2024
  • 444

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarının 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni 25 Haziran 2024 Salı günü, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine katılan İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada genç hekimleri tabip odasına üye olmaya davet etti. “Hekimlik andında geçen şekliyle, iyi hekimlik yapabilmenin ön koşulu mesleki özerkliğimizdir, tabip odası bu özerkliğin kalesidir,” diyen Dr. Küçükosmanoğlu, tabip odasının meslek örgütü olma özelliğinin yanında; hükümetten, sermayeden ve her türlü güç odağından bağımsız bir demokratik kitle örgütü olduğunun altını çizdi.

Dr. Küçükosmanoğlu “Bizler anayasa ve yasalarda belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi, meslektaşlarımızın haklarının korunması ve iyileştirilmesi yanında toplumun sağlık hakkının savunulmasını da görev kabul etmekteyiz,” dedi ve genç meslektaşlarımıza şu sözlerle seslendi:

“Gelin bu görevleri sürdürmek için bizlere katılın, destek olun, zamanı geldiğinde görevi devralın, yapmayı başardıklarımızı sürdürün, eksik gördüklerinizi düzeltin, yanlışlarımızı giderin. Hepimizin huzurunda birazdan ant içeceksiniz. Andınızdan vazgeçmeyin.”

Dr. Osman Küçükosmanoğlu konuşmasının ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce bölümlerinde dereceye giren mezunlara stetoskop ile içerisinde İTO yayınlarının olduğu çantalar hediye etti.

Tüm mezunlarımızı bir kez daha kutluyor, bundan sonra da yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz.

 


Bu HABERİ Paylaş!