Gezi Direnişi 11 Yaşında: Cezaevinde Tutulan Arkadaşlarımızı Derhal Serbest Bırakın!


  • Mayıs 27, 2024
  • 374

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi'nin 11’inci yıldönümü sebebiyle 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Taksim Dayanışması bileşenlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu da söz aldı. Dr. Küçükosmanoğlu, "Tüm toplumun ortak mücadele verdiği Gezi Direnişi'nin meşru eylem olduğunu hepimiz biliyoruz. Hepimiz oradaydık, o dönemde direnenleri ve yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyorum. Hukuksuz bir yargılama sonucu cezaevinde tutulan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Toplantıda Gezi tutsaklarından Tayfun Kahraman ile Can Atalay’ın cezaevinden gönderdikleri mesajlar okundu.

Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı’nın okuduğu basın açıklamasında Gezi davasında yaşatılan haksızlıklara dikkat çekilerek; “Sessiz kalmak, görmezden gelmek bu haksızlığa, adaletsizliğe ortak olmaktır. Talebimiz kısa, net ve somuttur; Gezi adına hapiste tuttuğunuz herkesi derhal serbest bırakın. Serbest bırakmak zorundasınız çünkü bu dava öncesinde verilen beraat kararlarında da açıkça ifade edildiği gibi ortada gerçek anlamda bir suç ya da suçlu yoktur” denildi.

 


Bu HABERİ Paylaş!