Silivri'de Geleneksel 14 Mart Tıp Haftası Yemeği Düzenlendi


  • Mart 12, 2024
  • 314

İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliği her yıl 14 Mart Tıp Haftası programı kapsamında düzenlediği "Geleneksel 14 Mart Tıp Haftası Yemeği" 9 Mart Cumartesi akşamı Şömine Restoran’da gerçekleştirildi.

Coşkunun hiç eksilmediği ve geç saatlere kadar süren gece, Silivri Temsilcimiz Dr. Fethi Bozçalı'nın İstanbul Tabip Odası'nın son bir yıl içinde yaptığı etkinlikleri içeren sunum ve konuşmasıyla başladı. Bozçalı konuşmasında, "Hükümetin TTB ve tabip odalarına baskı uygulamasının sebebi, TTB ve odaların hekimlerin haklarına, toplumun sağlık hakkına kayıtsız kalmamalarıdır. Pandemide ve depremde yaşamını yitiren, sakat kalan, mağdur olan insanlara sahip çıkması, İliç gibi insan eliyle oluşturulmuş kar amaçlı doğa ve canlı cinayetlerinden hesap sorma tavrıdır" diyerek hekimleri odalarına sahip çıkmaya, örgütlü mücadeleye çağırdı.

Sunum sonrasında Silivri Devlet Hastanesi temsilcimiz Dr. Meltem Irmak, 25. yıl hizmet plaketini meslek büyüğümüz Dr. Rıdvan Kabuloğlu'nun elinden aldı. Yine ikinci 25. yıl hizmet plaketini Dr. Hızır Aydın, Anadolu Hastanesi temsilcimiz Dr. Özgür Irmak'a vererek değersizleştirilen hekim emeğinin bir plaketle hatırlanmasının bile ne kadar önemli olduğu vurgusunu yaptı. 

14 Mart gecemize katılan CHP Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu ve meclis adayları, hekimlere ve sağlık çalışanlarına 14 Mart Tıp Haftası vesilesiyle destek ve dayanışma mesajlarını ilettiler.

Geçen yıllarda pandemi ve 6 Şubat depremi nedeniyle yapılamayan, Silivri geleneksel 14 Mart gecesinin bu yıl yeniden yapılması Silivri'de çalışan hekimler tarafından memnuniyetle karşılandı. Gece İbrahim Orçin ve arkadaşlarının müzik ziyafetiyle geç saatlere dek devam etti.

Silivri'de 14 Mart haftası programı, 14 Mart Perşembe günü Silivri Atatürk Anıtı'nda yapılacak  törenle devam edecek.

 

 


Bu HABERİ Paylaş!