“Duvarsız Odalar: Dayanışmadan Süzülen Umut” Belgeselinin Gösterimi Yapıldı


  • Şubat 12, 2024
  • 313

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmaları anlatan “Duvarsız Odalar: Dayanışmadan Süzülen Umut” belgeselinin gösterimi filmin yönetmeni Sibel Tekin’in katılımıyla 9 Şubat Cuma günü, İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında yapıldı.

Gösterimin ardından konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, depremde sağlık sisteminin de enkaz altında kaldığını söyledi. Dr. Erdoğan, tarihe düştükleri not nedeniyle TTB’ye ve yönetmen Sibel Tekin’e teşekkür etti.

Belgeselin geleceğe bir not olduğunu belirten TTB Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Sesimi duyan var mı, haykırışları hala kulaklarımızda, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen o haykırışlar devam ediyor. Bu belgesel sadece bir kesit. Belli bir süre içinde bu kesitte görebildiklerimizle, ulaşabildiklerimizle çekildi ama bilinmeyen devasa bir emek var. Onu da unutmamak gerekiyor. Elimizden geldiğince tarihe bir not düşmeye çalıştık” dedi.

Daha sonra afet bölgesinde gönüllü görev alan hekimlere ve İstanbul Tabip Odası çalışanlarına plaketleri takdim edildi. Etkinlik dinletiyle sona erdi. 


Bu HABERİ Paylaş!