10 Ekim Ankara Katliamında Yitirdiklerimizi Andık


  • Ekim 11, 2023
  • 329

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda katledilenler anıldı. 10 Ekim 2023 Salı günü düzenlenen anma ve basın açıklaması saygı duruşu ile başladı. Daha sonra yaşamını yitirenlerin adları birer birer sayıldı, alandan “yaşıyor” sloganları yükseldi.

Ortak basın açıklamasını DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu okudu. Arslanoğlu, "Bundan 8 yıl önce, baskı ve sindirme politikaları üzerine kurulu saltanatlarını sürdürmek isteyen siyasi iktidar ve çevresi, Diyarbakır ve Suruç’un ardından 10 Ekim 2015’te Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingini kana buladılar. 104 canımız, yoldaşımız, arkadaşımız, eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, her yaştan onlarca insan vahşice, hunharca, acımasızca katledildi" dedi.

Sorumlulurın mahkemelerde hesap vermediklerini belirten Arslanoğlu "Bir an önce dosyayı kapatmayı arzulayan bir mahkeme karşısında 8 yıl boyunca süren davada avukatlar ısrarla sordular: “Neyi gizliyorsunuz, kimi koruyorsunuz?” diye. Siyasi iktidar ve onun mahkemesi buna cevap vermedi, veremedi. Üstelik davada, sürekli hale gelen heyet değişikliği dava dosyasının sürüncemede kalmasına neden oldu ve katliamın aydınlatılmasına engel olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandığı konuşmasını "Katliamı planlayanları, engel olmayıp destek verenleri, katliamın ardından ambulans yerine TOMA gönderenleri, yaralılara ve kitleye gazla saldıranları ve onları yönlendirenleri asla ve asla unutmayacağız. Gerçek failleri ısrarla koruyanları, gizleyenleri unutmayacağız. Tek tek hesap soracağız ve bir bir hesap verecekler. Er ya da geç, katiller kaybedecek, emek, barış, demokrasi kazanacak" sözleriyle bitirdi. 

 


Bu HABERİ Paylaş!