Şişli Halkı, Şişli Etfal Hastanesi İçin Eylemdeydi “Deprem Kapıda, Hastanemiz Nerede”


  • Mart 27, 2023
  • 593

Şişli Kent Konseyi ve Şişli Etfal Dayanışması’nın çağrısıyla 25 Mart 2023, Cumartesi günü Şişli Meydanı’nda “Depreme Hastane, Şişli’ye Etfal Lazım” eylemi gerçekleştirildi.

Şişli Etfal Dayanışması ve Şişli Kent Konseyi’nin; “Hastanemiz Etfal olmadan yaşayacağımız bir depremin bölgemizde yaratacağı can kaybının çok daha yüksek olacağını da biliyoruz.
Hastane yoksa doktor, hemşire, ambulans, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, ilaç vb. yok demektir. Yaşama tutunabilecek insanları kaybetmek demektir.
Enkazdan kurtulup uzaktaki hastane yollarında can vermek, tıbbi müdahale yapılamadığı için sevdiklerimizin kaybını çaresizce izlemek istemiyoruz.
Depreme hastane, Şişli’ye Etfal lazım!” çağrısıyla ve Şişli halkının katılımıyla gerçekleştirilen eyleme İstanbul Tabip Odası da destek verdi.

İstanbul Tabip Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç ile Oda temsilcilerinin katıldığı eylemde Dr. Nergis Erdoğan bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Bir şehre sahip çıkmak, bir semte sahip çıkmak o yörenin yaşayanlarıyla mümkün, yerelden gelen hareketlerle mümkündür O yüzden Şişli Dayanışmasını canı gönülden kutluyorum. Eminim ki Şişli Etfal’in yerine rezidansların kondurulmamasında çok büyük rolleri vardır. Tıpkı Çapa ve Cerrahpaşa’nın yerinden edilememesi gibi…

Bildiğiniz gibi İstanbul hastanelerinin karnesi 0'ın altında, 10 hastaneden 8'i 9'u ayakta kalamayacak durumda. Depremde enkazlar altında kaybettik yurttaşlarımızı, o yüzden Şişli Etfal’in burada yapılanması ki biz biliyoruz sağlık yerinde çözülmesi gereken bir olaydır. Böylesine köklü kurumların kaybolmaması için İstanbul Tabip Odası olarak yıllardır mücadele ediyoruz. Şişli Etfal taşınmasın diye defalarca eylemler, basın açıklamaları yaptık. Ama karşımızdakilerin kulakları sağır gözleri kördü. Bundan sonra daha büyük birlikteliklerle, daha büyük organizasyonlarla karşılarına çıkmamız gerekiyor. O yüzden bu eylem son derece kıymetlidir. Şişli Etfal yerinde kalmalıdır. Tıpkı diğer köklü hastanelerimiz gibi. İstanbul Tabip Odası olarak hep yanınızda olduğumuzu ve sonuna kadar desteklediğimizi bildirmek isterim.”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Şehir Plancılar Odası ve Fatih Dayanışması’nın da destek verdiği Basın Açıklaması “Hem Şişli hem İstanbul için haykırıyoruz. Bu sesi duyun. Hastanelerden başlayarak, Türkiye'nin kalbi bu dünya kentini, İstanbul'u depreme hazır hale getirin. Soruyoruz: Sesimizi duyan var mı?" sözleriyle son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!