İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı İşyeri Hekimliği Komisyonu Toplandı


  • Eylül 08, 2022
  • 718

İstanbul Tabip Odası (İTO) İşçi Sağlığı İşyeri Hekimliği Komisyonu yeni dönemin ilk toplantısını 6 Eylül 2022, Salı akşamı Cağaloğlu binasında gerçekleştirdi.

İlk olarak kol çalışmaları hakkında yürütmeden Dr. Celal Mestçioğlu bilgilendirme yaptı.

10 Eylül Cumartesi günü Ankara’da yapılacak TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu toplantısından önce, 9 Eylül 2022, Cuma günü saat 12.30’da İşyeri Hekimleri Derneği ile beraber yapılacak basın açıklamasının hazırlıkları görüşüldü.

Kol yürütmesinde, komisyonumuzu temsilen Dr. Celal Mestçioğlu’nun görevi sürdürmesi kararı alındı.

11-12 Kasım 2022’de Ankara’da diğer emek meslek örgütleriyle yapılacak sempozyumla ilgili hazırlıklar ve verilecek katkılar konuşuldu.

Odaya üye olmadan işyeri hekimliği yapan meslektaşlara ve OSGB’lere konu ile ilgili gönderilmeye başlanan yazılar ve daha sonraki süreç ve olası yaptırımlar görüşüldü.

Kararını aldığımız ancak hayata geçiremediğimiz “OSGB” lerin durumu ile ilgili çalışmanın canlandırılması için bir çalışma grubu oluşturuldu. Halk Sağlığı uzmanı arkadaşlarla tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

Yıllardır sürdürdüğümüz aylık eğitim seminerlerimizi pandemi sebebiyle iki yıldır zoom üzerinden yaptık. Ekim ayından sonra eğitimlere başlanması, somut duruma ve konulara göre hem yüz yüze odada, hem de zoom üstünden devam edilmesi uygun görüldü. Bu konuda da dört kişilik bir ekip komisyon içinden görevlendirildi.

Toplantının devamında pandemi ve işçi sağlığı, işyerlerimizdeki sorunlar ve önlemler konusunda görüş alış verişi yapıldı.
Yeni dönem komisyon yürütmesi Dr. Nazmi Algan, Dr. Levent Uygur, Dr. Mustafa Tamyürek ve Dr. Celal Mestçioğlu olarak tespit edildi.

Olağan olarak her ayın ikinci Salı günü yüz yüze toplanma kararı alındı.

Eğitim günü olarak da her ayın dördüncü Perşembe günü belirlendi.

İstanbul Tabip Odası İşçi Sağlığı İşyeri Hekimliği Komisyonu olarak bundan sonraki toplantımızda daha çok arkadaşımızı aramızda görmek istiyoruz…


Bu HABERİ Paylaş!