Maltepe’de 1 Mayıs Coşkusu: Birlikte Değiştireceğiz!


  • Mayıs 02, 2022
  • 618

1 Mayıs Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul'da da coşkuyla kutlandı. İşçiler, sendikalar ve emek örgütleri, 1 Mayıs için sabahın erken saatlerinden itibaren Maltepe miting alanında toplandı.

Hekimler ve Tıp Öğrencileri de özlük haklarının, eğitim ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi; ücretsiz, erişilebilir, anadilde, nitelikli bir sağlık hizmetinin sağlanması; eşit, özgür, barışın ve demokrasinin egemen olduğu, laik bir ülkede iyi hekimlik yapma taleplerini Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) kortejlerinden sloganlarıyla haykırdı. Türkiye’nin her yerinde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına, hekimler tabip odalarıyla coşkulu ve kitlesel katılım gösterdi.

İstanbul’da İdealtepe ve Kartal yönünden gelen iki kolun birleşmesiyle Maltepe Meydanı’nda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına binlerce kişi katıldı.

Yürüyüş kortejleri alana Bandista müzik grubunun coşkulu parçaları eşliğinde giriş yaptı.

Ardından sahneye çıkan Ruhi Su Dostlar Korosu, marşlarını ve şarkılarını alanı dolduranlarla birlikte söyledi.

Emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Gezi Davası’nda 18’er yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde bulunan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın 1 Mayıs mesajları okundu: “1 Mayıs’ı, 1 Mayıs meydanında, Taksim’de kutlayacağımız günlerde hep birlikte olacağız. Zulme karşı direneceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız. Özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelemiz kazanacak. Hepinize Bakırköy ve Silivri cezaevlerinden selamlar. Yaşasın 1 Mayıs.”

Mitingin çağrıcı örgütleri adına konuşmaları DİSK Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı gerçekleştirdi.

Tüm konuşmacılar “Hep Birlikte Değiştireceğiz” mesajı verdiler.
Gezi Davası tutuklularına selam göndererek işçi sınıfının gücüne ve emekçilerin birliğinin önemine dikkat çekildi.

Dr. Şebnem Korur Fincancı “İşçi sınıfının birlik ve dayanışma gününde bu mücadelenin de diğer mücadeleler gibi birlikte kazanılabileceğini bilenlerdeniz. Biz hekimlerin örgütlü sesi birlik olarak mücadele ederken aylardır alanlarda 'Emek Bizim, Söz Bizim, Sağlık Hepimizin' dedik. Toplumda sağlıksızlık üreten ne varsa, ona karşı mücadelemiz” şeklinde konuştu.

Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın konuşmasının tam metni için tıklayınız.

Konuşmaların ardından Tertip Komitesi’nin ortak açıklaması Türkçe, Kürtçe ve Arapça okundu.

Açıklamada “1 Mayıs tüm dünyada, bu meydanda ve ülkenin her yerinde coşkuyla, umut ve heyecanla kutlanıyor. Umudumuzu, kararlılığımızı ve mücadele azmimizi Gezi davasında yeni bir AKP darbesiyle cezalar vererek bastırmak istediler. Hep birlikte daha gür haykırıyoruz, Gezi bütün ülkenin yüz akıdır, direniş sembolüdür. Geleceğimize sahip çıkma iradesidir. Bu karanlık gidecek, Gezi kalacak. Gezi'yi dün savunduk, bugün savunuyoruz, yarın da savunacağız. AKP ve yargısı emekçilerin ve halklarımızın özgürlük mücadelesine engel olamayacak. Gezi her yerde, Gezi burada, Gezi bizleriz, Gezi milyonlardır. Gezi ruhunu hapsedemeyecekler! Ne Taksim yasağı ne Gezi davasında verilen cezalar gidişlerini engellemeye yetmeyecek, gidecekler.” dendi.

Ortak açıklamanın ardından sahne alan Kardeş Türküler müzik topluluğu sevilen şarkılarını seslendirirken, miting halaylar ve sloganlar eşliğinde coşkuyla son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!