İstanbul Tabip Odası Seçimleri Kesin Sonuçları Açıklandı


  • Nisan 21, 2022
  • 2435

Sayın Meslektaşımız,

İstanbul Tabip Odası’nın 17 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen seçiminin kesin sonuçları açıklandı. 3566 meslektaşımızın oy kullandığı seçimi Demokratik Katılım Grubu kazandı.

Yapılan seçim sonucunda; Dr. Nergis Erdoğan, Dr. Esin Tuncay, Dr. H. Ayşen Yavru, Dr. Ertuğrul Oruç, Dr. Cegerğun Polat, Dr. Tamer Yazar ve Dr. Saffet Ercan yönetime seçildi.

İki liste ve 1 Bağımsız YK Adayı’nın yarıştığı seçimlerde sonuçlar Yönetim Kurulu esas alınarak aşağıdaki gibi şekillendi:

Demokratik Katılım Grubu: En düşük 3014 oy – En yüksek 3050 oy.

Türk Hekimleri Birliği: En düşük 440 oy – En yüksek 603 oy

Bağımsız Yönetim Kurulu Adayı Dr. Onur Beden: 50 oy.

Diğer kurullara da Demokratik Katılım Grubu adayları seçildi.

Resmi seçim sonuçlarını gösterir mazbata ise 20 Nisan 2022, Çarşamba günü Dr. Nergis Erdoğan tarafından Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu Müdürü Fidan Şener’den alındı.

Hekimlerin haklarının korunması, sağlık hakkının savunusu ve çağdaş, demokratik, barış içinde bir ülke ortamı için yürütülecek mücadelede her bir meslektaşımızın katkı ve katılımının büyük önem taşıdığını bir kez daha belirtmek isteriz.

Bu sürece katkı sunan, emek veren, eleştiri ve öneri getiren, yapılan seçimlere gelerek oy kullanan, bize güven duyup sorumluluk veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Aslolan iyi hekimliktir!

İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!