Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesinde Yapıldı


  • Aralık 23, 2021
  • 628

Sağlık alanında giderek artan şiddet olaylarına karşı, güvenli bir çalışma ortamının sağlanması, konuyla ilgili duyarlılığın geliştirilmesi ve şiddete karşı haklarımızın ortaya konması amacıyla İstanbul Tabip Odası (İTO) olarak planladığımız hastane eğitim toplantıları yapılmaya devam ediyor.

Eğitim programı çerçevesinde son olarak 23.12.2021 Perşembe günü, İstanbul Tıp Fakültesi asistan hekimlerine yönelik “Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi” gerçekleştirildi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) ile İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği, asistan hekimlere yönelik “Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi” İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Aziz Sancar Amfisi’nde, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Mustafa Nuri YENEREL, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar SAİP ve İstanbul Tabip Odası Sağlıkta Güvenli Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Zeynep SOLAKOĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzman ve asistan hekimlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Prof. Dr. Pınar SAİP, sağlıkta şiddetin temel nedenleri ile buna karşı Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan çalışmalar; Prof. Dr. Zeynep SOLAKOĞLU ise güvenli çalışma ortamı düzenlenmesi konularında bilgi verdiler.

İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu’ndan Av. Oya ÖZNUR ise yaptığı sunumda, sağlık hizmetinde şiddetin nedenleri ile şiddet ortaya çıktıktan sonra düzenlenmesi gereken tutanakta yer alması gereken bilgiler, raporlama ve hekimlerin yasal hakları konularını ele aldı.

Hekimlerimizin sorunları, nedenleri ve çözümlerinin yoğun bir ilgi ile tartışıldığı eğitimlerle, toplantıların sürdürülmesi, risk analizlerinin yapılması ve her bir hizmet birimine özgü tatbikatların yapılması planlanıyor.


Bu HABERİ Paylaş!