DİSK’in Kartal Mitingi’nde Binlerce Emekçi Buluştu: Artık Yeter! Geçinmek İstiyoruz!


  • Aralık 13, 2021
  • 796

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “İstanbul Ses Veriyor: Artık Geçinmek İstiyoruz!” çağrısıyla Kartal Meydanı’nda düzenlediği mitinge binlerce emekçi katıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar, öğrenciler, kamu emekçileri, emekliler, sağlık çalışanları, çok sayıda siyasi parti ve dernek mitinge kitlesel katılım sağlayarak destek verdi.

Hekimler mitinge TTB İstanbul Tabip Odası pankartı arkasında katıldı. Hekimler geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Beyaz Yürüyüş ve Beyaz Forumun çağrısını “Emek Bizim, Söz Bizim” çağrısıyla miting alanına taşıdılar.

Mitingde konuşma yapan DİSK Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Patronundan daha fazla vergi ödemeye yeter diyenler, memleketine emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı'nda toplandık. Geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına bu meydanı doldurduk. TÜİK diyor enflasyon sadece yüzde 21. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar 'ekonomi şahlanıyor' diyorlar. Kardeşlerim bu meydan yanıtlasın, enflasyonun yüzde 21 olduğuna inanan var mı? Asgari ücrette kırmızı çizgimiz en az 5 bin 200'dür. Türkiye işçi sınıfı uluslararası ucuz emek tezgahınızda satılacak bir mal değildir. Emeğiyle, doğasıyla, insanıyla Türkiye uluslararası pazarlarda şahıstan satılık bir ülke değildir. O tezgahları bozmak boynumuzun borcudur. 1 Ekim’den beri meydan meydan, işyeri işyeri söylediğimizi burada hep beraber tekrarlayalım. Biz çalışıyoruz… Biz üretiyoruz… Türkiye büyüdüyse payımızı istiyoruz.”


Bu HABERİ Paylaş!