Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesinde Yapıldı


  • Kasım 01, 2021
  • 906

İstanbul Tabip Odası ile İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı asistan hekimlerine yönelik “Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi” 25 ve 27 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İstanbul Tabip Odası ile İ.Ü. Tıp Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği asistan hekimlere yönelik “Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi”, 25 Ekim ve 27 Ekim 2021 tarihlerinde İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Tevfik Sağlam Amfisi’nde Başhekim Prof. Dr. Ümmühan İŞOĞLU, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar SAİP, İstanbul Tabip Odası Sağlıkta Güvenli Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Zeynep SOLAKOĞLU, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Metin UYSALOL ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep KARAKAŞ’ın, uzman ve asistan hekimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ümmühan İŞOĞLU, şiddetin önlenmesi için İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar; Prof. Dr. Pınar SAİP, sağlıkta şiddetin temel nedenleri ile buna karşı Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan çalışmalar; Prof. Dr. Zeynep SOLAKOĞLU da, güvenli çalışma ortamı düzenlenmesi konularında bilgi verdiler

İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu’ndan Av. Hazal PEKŞEN DEMİRHAN ve Av. Oya ÖZNUR’un sunum yaptığı etkinliklerde, ağırlıklı olarak sağlık hizmeti sunumunda şiddetin nedenleri, şiddet ortaya çıktıktan sonra düzenlenmesi gereken tutanakta yer alması gereken bilgiler, raporlama ve hekimlerin yasal hakları ele alındı.

Yoğun ve etkin bir katılımın olduğu toplantıların, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nin diğer uzmanlık dallardaki uzmanlık öğrencileri ile sürdürülmesi, risk analizlerinin yapılması ve her bir hizmet birimine özgü tatbikatların yapılması planlanıyor.


Bu HABERİ Paylaş!