COVID-19’a Maruz Kalan İşyeri Hekimleri İçin Emsal “Meslek Hastalığı” Kararı Alındı


  • Ekim 18, 2021
  • 2448

İşyeri hekimliği yaptığı sırada, COVID-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Dr. İlhan Doğan için yaptığımız “meslek hastalığı” başvurusu kabul edildi.

2000-2010 yılları arasında, İstanbul Tabip Odası’nın danışman hekimi ve Hekimlik Uygulamaları Bürosu sorumlusu olarak görev yapan Dr. İlhan Doğan’ı, geçtiğimiz aralık ayında COVID-19 nedeniyle kaybetmiştik.

Dr. İlhan Doğan, hastalığa işyeri hekimliği yaptığı ortak sağlık ve güvenlik birimindeki çalışmaları esnasında maruz kalmış, yaklaşık 1,5 aylık tedavinin ardından maalesef hayatını kaybetmiştir.

Dr. İlhan Doğan’ın Covid-19’a bağlı kaybının, meslek hastalığı olarak tespiti amacıyla Hukuk Büromuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’ne yapılan müracaat sonuçlanmış; İstanbul Kurum Sağlık Kurulu’nca 10.08.2021 tarihinde, “…… Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nde isimli işyerinde, işyeri hekimi olarak görev yapan Dr. sigortalının, başvuru ve eki belgelerin (hastane epikrizi, filyasyon belgeleri, işyeri belgeleri vb.) değerlendirilmesi sonucunda, tutulduğu COVID-19 hastalığının mesleki olduğuna, 30.12.2020 tarihindeki vefatının da Covid-19 nedeniyle olduğuna” karar verilmiştir.

Bu karar, işyeri hekimliği yaptığı sırada COVID-19’a maruz kalan meslektaşlarımız ve aileleri için emsal niteliğindedir. Bu durumda olan meslektaşlarımızın ve ailelerinin ihtiyaç duyması halinde Hukuk Büromuzca destek sunulacaktır.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!