Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fidanlar ve Çınarlar Elele Toplantısı Yapıldı


  • Ekim 15, 2021
  • 935

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) tıp fakültesi öğrencileri ile alanında deneyimli emekli hekimleri buluşturarak hekimlik değerleri ve deontoloji alanında deneyimleri aktarmak amacıyla başlattığı “Fidanlarla Çınarlar El Ele” toplantılarına Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’yle devam edildi.

14 Ekim 2021, Perşembe günü 14.00’da Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantıya İTO adına Emekli Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Erdinç Köksal, komisyon üyeleri Dr. Ülkü Sema Aydın, Dr. Haldun Güner ve İTO eski Yönetim Kurulu ve İTO eski Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Nergis Erdoğan katıldı.

İTO heyetini Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Ufuk Şakul karşıladı. Dr. Şakul’un makamında gerçekleştirilen sohbetin ardından etkinliğin yapılacağı amfiye geçildi. Çok sayıda 1. ve 2. sınıf tıp öğrencisinin izlediği toplantı Dr. Bayram Ufuk Şakul’un açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Dr. Erdinç Köksal, Dr. Nergis Erdoğan, Dr. Haldun Güner, Dr. Ülkü Sema Aydın hekimlik değerlerini koruyarak, deontolojiyi gözeterek görev yapmanın önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar. Konuşmalarda deontolojinin emeğe, birikime saygıyı da içerdiği, tıp eğitiminin aynı zamanda vicdan eğitimi olduğu, geçmişten gelen, uzun yıllar içinde biriktirilen deneyimlerin gözetilmesi gerektiği dile getirildi. Yapılan konuşmalarda tıp eğitiminin geçmişi ve bugünü de ele alındı, bugün yaşanan zorluklara değinildi.

Öğrencilerin büyük ilgisini çeken toplantıda Dr. Nergis Erdoğan tabip odalarına üye olmanın, odalarda görev almanın deneyim, birikim aktarımı açısından büyük önem taşıdığını da hatırlattı ve tıp öğrencilerini gerek şimdi gerekse mezun olduktan sonra tabip odası çalışmalarında yer almaya çağırdı.

Toplantının kapanışını Fakülte Tıp Tarihi ve Etik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mahmut Tokaç yaptı ve İstanbul Tabip Odası’na düzenlenen etkinlik için teşekkürlerini iletti.

İki buçuk saat süren toplantı öğrencilerin alkış ve teşekkürleriyle son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!