COVID-19 Sebebiyle Kaybettiğimiz Üyemiz Dr. Mehmet Kadir Göktürk İçin Saygı Duruşu Yapıldı


  • Mart 26, 2021
  • 5021

24 Mart 2021 tarihinde kaybettiğimiz, İstanbul’da COVID-19 sebebiyle vefat eden 47. hekim olan Dr. Mehmet Kadir Göktürk için görev yaptığı Medicana Çamlıca Hastanesi önünde saygı duruşu gerçekleştirildi.

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla 26 Mart 2021, Cuma günü 12.30’da yapılan saygı duruşuna Medicana Çamlıca Hastanesi’nde görevli hekimler ve sağlık çalışanları, Başhekim Dr. Cüneyt Aydemir, İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Güray Kılıç, Dr. Osman Öztürk, İTO Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan ve İTO aktivistleri katıldı.

“Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz” pankartının açıldığı, Dr. Mehmet Kadir Göktürk’ün fotoğraflarının taşındığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan Dr. Nazmi Algan şunları söyledi: “Üzücü bir sebeple bir aradayız. Maalesef son bir yıldır, pandemi sebebiyle çok sayıda sağlık çalışanını kaybettik. Türkiye genelinde 391 sağlık çalışanı vefat etti. İstanbul’da 47 hekim ve 26 sağlık çalışanını kaybettik. Pandemi ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuruyor. Gerekli önlemlerin alınmayışı, uyarılarımıza zamanında kulak verilmeyişi sonucu bütün Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da üçüncü pik dönemini yaşıyoruz. Vaka sayısı, ağır hasta sayısı, vefatlar artıyor. Aşı konusunda da yeterli bilgiye sahip değiliz, süreç şeffaf yürütülmüyor. Tüm bunlar kayıplarımızın sayısını da acılarımızı da artırıyor.”

Hastane Başhekimi Dr. Cüneyt Aydemir ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Uzun süredir beraber çalıştığımız Dr. Mehmet Kadir Göktürk arkadaşımız hem meslektaşlarına, hem vatandaşlara canı gönülden hizmet verdi. Kendisi de hastanemizde uzun bir süre tedavi gördü ancak ne yazık ki kaybettik. Sevgili arkadaşımız Dr. Mehmet Kadir Göktürk’e ve kaybettiğimiz diğer meslektaşlarımıza, vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.”

Ardından pandemi sürecinde kaybettiğimiz hekimler ve sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Etkinlikte son konuşmayı yapan Dr. Osman Küçükosmanoğlu şöyle konuştu: “Covid-19’un bir enfeksiyon hastalığı olması sebebiyle enfeksiyon hastalıkları uzmanları, göğüs hastalıkları uzmanları, yoğun bakım çalışanlarıyla birlikte en ön safta mücadele ediyorlar. Biz pandeminin başından beri bunun hastanede karşılanacak bir süreç olmadığını, birinci basamak çalışmalarıyla yayılmasının önüne geçecek bir planlama yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuda alınan tedbirler yeterli değil. Bu süreçte önemli bir silah aşı; ama bununla ilgili de önemli eksiklikler, gecikmeler var. Kaybettiğimiz Mehmet Kadir arkadaşımız da aşı olma fırsatı bulamamıştı. Aşılamanın yoğun ve hızlı yapılması gerekiyor. Covid-19’un bir meslek hastalığı olarak kabulü, yasal düzenlemeye kavuşturulması gerektiğini de bir kez daha dile getirmek istiyoruz.”


Bu HABERİ Paylaş!