Tıp Haftası Basında Sağlık Ödülleri Verildi


  • Mart 17, 2021
  • 7281

Tıp Haftası Basında Sağlık Ödülleri 13 Mart 2021, Cumartesi günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan törenle kazananlara verildi.

Jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda bu yılın ödülleri şu şekilde sıralandı:

Gazete Haber-Araştırma
İsmail Arı - BirGün Gazetesi
Pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan filyasyon ekiplerinin yaşadığı sorunları değişik yönleriyle ele alan, filyasyon ekipleri üzerinde yönetici kadrolar tarafından yaratılan baskıları ve yaşanan eşitsizlikleri deşifre eden “Torpilin Eşi Benzeri Yok” başlıklı haberi sebebiyle.

Televizyon Haber-Araştırma
Gamze Dondurmacı (Haber), Kazım GÖKÇE (Görüntü) – Fox TV
Vefat sayılarının değiştirilmesi üzerinden Covid-19 pandemi sürecinde tartışma yaratan veri karmaşasına değinen, bu konuda bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayan “Ölüm Sayıları Nasıl Değişti?” haberi sebebiyle.

İnternet Gazeteciliği
Emine Algan - Deutsche Welle (DW) Türkçe
Covid-19 hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçları, yan etkileri, etkinliği tartışmalarını dünyada yaşanan süreçleri örnekleyerek bütünlüklü bir tarzda ele alan “Deneysel İlaçlar Tedavi mi Ediyor, Hasta mı?” haberi sebebiyle.

İnternet Haber- Araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülü
İsa Uğur Erdoğan – Artı Gerçek
Servis kazaları sonucu yaşanan işçi ölümlerine farklı bir açıdan pencere açan; medyanın iş cinayetlerini ele alış tarzını sorgulatan haberi “İşçi Servisleri Kırılan Cam Bardak, İşçiler İse Cam Kırıkları” haberi sebebiyle.

Köşe Yazısı
İhsan Çaralan – Evrensel Gazetesi
Covid-19 pandemisinin sınıfsal eşitsizlikleri açığa çıkartmasını ele alan, işçilerin bu dönemde yaşadığı sorunları vurgulayan “Koronavirüsün Yapısı Biyolojik Ama Yayılımı Tamamen Sınıfsal” başlıklı köşe yazısı sebebiyle.

Televizyon Programı
Musa Özuğurlu - Artı TV
Pandemi sürecinin başından beri açılması tartışma konusu olan AVM’leri ele alan, bu konuyu hem halk sağlığı hem de işçi sağlığı açısından değerlendiren, AVM’ler neden açıldı sorusunun bilimsel ve ekonomik yönünü tartıştıran “Bu Arada” programı sebebiyle.

Televizyon Programı Jüri Özel Ödülü
Melike Şahin (Haber), Cumhur Çatkaya ve Bahattin Demir (Görüntü) – NTV
Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz simgeleşmiş 3 hekimi; Dr. Feriha Öz, Dr. Cemil Taşçıoğlu ve Dr. Murat Dilmener’in öykülerini, yakınlarının tanıklığı ve anlatımlarıyla detaylı şekilde aktaran, “3 Çınarın Anısına” başlıklı belgesel programı sebebiyle.

Radyo Yayıncılığı
Atilla Güner - RS FM
Farklı alanlardan konuklarıyla pandeminin etkilerini, sonuçlarını farklı açılardan ele alan; pandemide yaşanan halk sağlığı sorunlarından, çalışma hayatına etkilerine dek birçok konuya dikkat çeken “Akşam Postası” programı sebebiyle.

Karikatür
Cihan Demirci
Covid-19 pandemisinin çocukların dünyasına, psikolojisine etkilerini işleyen ve Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Pandemi ve Çocuklar” konulu karikatürü nedeniyle.


Bu HABERİ Paylaş!