Sevgi, Özlem, Yas ve Öfke! Saygı Duruşu ve Anmaya Çağrı


  • Mart 09, 2021
  • 1856

Dünya Sağlık Örgütü’nün Pandemiyi ilan ettiği ve Türkiye’de ilk COVİD-19 vakasının açıklandığı günden bu yana bir yıl geçti.
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi rakamlara göre bile vefat sayısı 30 bine yaklaştı. (Oysa, belediyelerin elinde bulunan ölüm sayıları gerçek rakamın en az iki, üç katı olduğunu gösteriyor.)

Bizi yönetenler bütün suçlunun sadece 0,125 mikron çapında bir virüs olduğuna inanmamızı bekliyorlar.

Peki ya; eksik, yanlış, tutarsız politikalar? Alınmayan tedbirler? Sağlık çalışanlarına maske ve eldiven bile temin edemeyenler? Vatandaşlara üç beş maskeyi dağıtmayı beceremeyenler?

Peki ya; şeffaflıktan ve toplum katılımından uzak salgın politikaları? SALGIN yönetimi yerine ALGI yönetimi uygulayanlar? Aylarca vaka sayılarını bile açıklamayan, hala gerçek ölüm sayılarını gizleyenler? Bütün anlattıkları KOCA bir yalandan ibaret olanlar?

Peki ya; gasilhanelerin dolup taştığı günlerde bile “Çarklar Dönecek, Üretim Sürecek!” diye ısrar edenler? Bütün çağrılarımıza rağmen “tam kapanma”dan inatla kaçınanlar? On binlerce insanımızın öldüğü bu salgından “başarı hikayesi” çıkarıp siyasi rant devşirmeye çalışanlar?

Sevgi, Özlem, Yas ve Öfke!

Pandeminin birinci yılında ellerimizde yanı başımızda kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ve yurttaşlarımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybeden hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adının verildiği hastanede buluşuyoruz.

Bütün sağlık çalışanlarını, bütün sendikaları, bütün emek-meslek örgütlerini, bütün siyasi parti ve çevreleri, bütün yurttaşlarımızı SAYGI DURUŞU ve ANMAya katılmaya çağırıyoruz.

Tarih: 11 Mart 2021, Perşembe
Saat: 12.30
Yer: Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi (SSK Okmeydanı Hastanesi) Ana Bina Önü

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ / İSTANBUL TABİP ODASI / İSTANBUL DİŞHEKİMLERİ ODASI /
İSTANBUL ECZACI ODASI / İSTANBUL VETERİNER HEKİMLER ODASI / SES İSTANBUL ŞUBELERİ /
DEV SAĞLIK-İŞ / TÜM-RAD-DER


Bu HABERİ Paylaş!