İbrahim Gökçek ve Helin Bölek İçin Daha Neyi Bekliyorsunuz!


  • Mart 08, 2020
  • 5221

Grup Yorum üyelerinin konser yasakları, gözaltılar, tutuklamalar, çalışmalarını yürüttükleri kültür merkezinin sürekli basılması ve bazı üyelerinin “Arananlar” listesine alınması üzerine 9 ay önce başlattıkları açlık grevi devam ediyor.

Grup üyesi İbrahim Gökçek 200 günlük açlık grevinin devamında 4 Ocak 2020 tarihinde eylemini ölüm orucuna çevirmiş ve Adli Tıp Kurumu’nun “cezaevinde kalamaz” raporunun ardından 24 Şubat günü ev hapsi kararıyla tahliye edilmişti. 

Ölüm orucunda olup daha önce tahliye edilen Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in tıbbi takipleri İstanbul Tabip Odası tarafından gerçekleştirilmektedir. İbrahim Gökçek’in tahliye olduktan sonra yapılan ilk muayenesinde tespit edilen genel durum bozukluğu, ileri derecede kilo kaybının yanı sıra sol bacağındaki yaygın ödem (şişlik) ve dolaşım bozukluğu için kendisine Dopler ultrason yapılması önerilmiş, ev hapsinde olması nedeniyle ancak 6 Mart, Cuma günü İstanbul Tıp Fakültesi acilinde gerçekleşebilmiştir. Yapılan ultrason ve kan tetkiklerinde İbrahim Gökçek’in sol bacak venlerinde (toplar damarlarında)  yaygın akut derin ven trombozu (tıkanıklığı), derin anemi (kansızlık) ve trombositopeni (pıhtılaşma bozukluğu), albümin ve total protein değerlerinde düşme, bilirubin değerlerinde yükselme tespit edilmiştir. 

Bu durum her an bir emboli (pıhtı atması), dissemine intravasküler koagülopati (damar içinde yaygın pıhtılaşma) ve derin anemiye bağlı kardiyak arrest (kalp durması) ile sonuçlanabilecek tıbbi olarak son derece tehlikeli bir tabloyu göstermektedir.

Biz hekimiz; topluma ve yaşama adanmış bir mesleğin mensuplarıyız.

Doğumdan ölüme insanın en çıplak haline şahitlik eder, her yaşamın ne kadar kutsal, her ölümün ne kadar acı olduğunu yakından ve derinden biliriz.

Sorunu çözmeye çalışmak yerine iki insanın hepimizin gözleri önünde ölüme gitmesini izleyen sorumlulara soruyoruz:

İbrahim Gökçek ve Helin Bölek İçin Daha Neyi Bekliyorsunuz?

 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU

Not: İbrahim Gökçek’le ilgili sağlık bilgileri kendisinin izni doğrultusunda paylaşılmıştır.


Bu HABERİ Paylaş!