Meslektaşımız Dr. Kaan Erol’u cinayete kurban verdik


  • Ekim 11, 2019
  • 7194

Hekime yönelik şiddetin son kurbanı İstanbul Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Kaan Erol oldu ve şiddet bu kez ne yazık ki bir başka hekimden geldi. Meslektaşımız Dr. Kaan Erol 11 Ekim 2019, Cuma günü sabaha karşı nöbeti esnasında bıçaklanarak vahşice öldürüldü. 

Öncelikle kaybettiğimiz meslektaşımız Dr. Kaan Erol’un acılı ailesine, İstanbul Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki çalışma arkadaşlarına ve tüm hekim camiasına baş sağlığı diliyoruz.

İkinci olarak olayla ilgili basında ve sosyal medyada yer alan teyit edilmemiş bilgilerin meslektaşlarımızın mesai arkadaşlarını ve hastane çalışanlarını fevkalade üzdüğünü, rencide ettiğini belirtmek isteriz.

Vahim olayın duyulması üzerine İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak hastaneye giderek Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. İrfan Öztürk ve hastanede çalışan hekimler, sağlık çalışanları ile görüşüp başsağlığı dileklerimizi ilettik ve olay hakkında bilgi aldık. 

Yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz bilgiler Dr. Kaan Erol’la fail Yavuz Sümter arasında bir husumet olduğu, olay gecesi “az hasta bakma/çok hasta bakma, az çalışma/çok çalışma” ya da başka bir nedenle tartıştıkları ve failin Dr. Kaan Erol’u aralarında çıkan kavgada öldürdüğü bilgilerini doğrulamamaktadır. Fail Yavuz Sümter’in olay gecesi hastanede nöbetçi/görevli olmadığı ve sabaha karşı yanında bir bıçakla hastaneye gelip doğrudan acil doktor odasına yönelerek cinayeti işlediği görgü tanıklarınca ifade edilmekte, edinilen bu bilgilerden taammüden bir cinayetin söz konusu olduğu anlaşılmaktadır. Failin cinayeti hangi saikle işlediğinin yapılacak idari ve adli soruşturmalar ve yargılama sürecinde ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

Gencecik bir meslektaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. 

Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU

 


Bu HABERİ Paylaş!