Onur Hoca’ya Özgürlük Talebimizi Tiyatro Sahnesinden Yükselttik


  • Haziran 13, 2018
  • 3936

Arkadaşımız, dostumuz, meslektaşımız Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu 4 aydır özgürlüğünden yoksun, Sincan Cezaevi’nde tutuklu. Onur Hocamızın bir an önce serbest bırakılması talebini Dr. Onur Hamzaoğlu’nun konu edinen bir tiyatro oyunuyla dillendirdik. İstanbul Tabip Odası ve Barış Akademisyenlerinin hazırladığı ‘Hamzaoğlu’ adlı tiyatro oyunu 12 Haziran 2018, Salı günü Şişli’deki Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

İstanbul Tabip Odası eski başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’in yazdığı, usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın danışmanlığında, Gülsüm Soydan’ın yönetiminde sahnelenen oyuna ilgi büyük oldu.

Oyun öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip şunları söyledi:

“Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu akademik birikimi ile yaşamını halkın sağlığına adamış çok değerli bir bilim insanı, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler arasında köprüler kurmuş bir araştırmacı, halkların ve emekçilerin hakları ve özgürlükleri için yıllarca mücadele veren bir aktivisttir. Onun birçok kimliği var. Bir başka barış savunucusu Selçuk Erez hocamız sözünü barıştan yana kullanmıştır. Kendisi yaratıcılık ve entelektüelizmi birleştirerek geçen yıl ‘Timsah’ oyunu ile barış akademisyenlerinin sorunlarını dile getirmiştir. Sanat yoluyla sözünü söyleyebilmiştir. Bugün de sevgili Onur Hamzaoğlu’nun bir an önce özgürlüğüne kavuşması talebiyle bir okuma tiyatrosunda buluştuk.”

Hamzaoğlu oyununda yer alan isimler şunlar oldu:

Mustafa Sülkü, Ümit Biçer, Aslı Davas, Özdemir Aktan, Zelal Ekinci, Özgür Müftüoğlu, Aslı Odman, Cengiz Erçin, Samet Mengüç, Nazmi Algan, Haydar Durak, İncilay Erdoğan, Taner Gören, Hüseyin Keskin, Özlem Özkan, Ali Özyurt, Feride Aksu Tanık, Cem Terzi, Mehmet Uhri.

Oyunun sonunda Barış Akademisyenlerinden Doç. Dr. Özlem Özkan Onur Hoca’nın Sincan Cezaevi’nden yolladığı mesajı okudu ve ardından oyuncular kol kola girerek, “Onur Hoca’ya Özgürlük” pankartı açtılar, taşıdıkları dövizlerle T A M A M yazısı oluşturdular.

Timsah oyununda olduğu gibi “Hamzaoğlu” oyununda da oyuncularla seyircilerin sesleri, sözleri barış, özgürlük, demokrasi talebinde birleşti ve Onur Hocamıza alkışlarla selam gönderildi.


Bu HABERİ Paylaş!