Felsefe Etkinlikleri 33 - Zor Problem: Bilinç


  • Haziran 11, 2018
  • 2667

Sevgili Felsefe Dostları,

2017-2018 döneminin son felsefe toplantısını söyleşi olarak yapmayı düşündük. Sizlerin öneri ve eleştirileri doğrultusunda 2018-2019 dönem toplantılarımızı felsefe söyleşilerine dönüştürerek sürdürebiliriz.

İlk söyleşimizi çok iyi tanıdığınız bir isimle; Saffet Murat Tura ile, günümüz analitik felsefe ve nörobilim dünyasının en önemli problematiklerinden “Bilinç” üzerine, Tura'nın son kitabı “Zor Problem: Bilinç” bağlamında yapacağız. Sizleri de sorularınızla bekliyoruz.

20 Haziran 2018, Çarşamba akşamı, saat 19.00'da, Cağaloğlu binamızda görüşmek dileğiyle sevgiler.

İstanbul Tabip Odası

Zor Problem: Bilinç
Saffet Murat Tura ile Söyleşi
Moderatörler:
Kaan Özkan, Betül Yalçıner, Demet Parlar

20 Haziran Çarşamba
Saat:19.00
İstanbul Tabip Odası CAĞALOĞLU binası

Saffet Murat Tura; 1955 yılında Akyazı'da doğdu. 1980 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre fizyoloji üzerine çalıştıktan sonra 1986 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde psikiyatri uzmanlığını tamamladı. Analitik yönelimli psikoterapi üzerine çalışmalar yaptı. 1993 yılında İmago Psikoterapi Merkezi'ni kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında bilimsel çalışmalarının yanı sıra felsefe ve politika konularında yazıları yayımlandı. Tura'nın “Freud'dan Lacan'a Psikanaliz”, “Günümüzde Psikoterapi”, “Şeyh ve Arzu”, “Histerik Bilinç” , “Madde ve Mana” ve “Beynin Gölgeleri adlı kitapları bulunmaktadır.

Zehra Betül Atabey Yalçıner; 1959 yılında Burdur’da doğdu. İlk ve ortaokulu Burdur’da okudu. Nişantaşı Işık Lisesi ve sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Bakırköy Akıl Hastanesi’nde Nöroloji ihtisası yaptı ve 2005 yılında emekli oluncaya kadar bu hastanede çalıştı. “İç Bahçe, Toptaşı’ndan Bakırköy’e Akıl Hastanesi” (İstanbul, Eylül 2001), “Nöroloji ve Psikiyatrinin Örtüşen Yüzleri” (İstanbul, Ağustos 2002), “Bakırköy Akıl Hastanesi’nin Gizli Tarihi” (İstanbul, Haziran 2009) kitaplarının yazar ve editörüdür.

Kaan Özkan; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni (1999), ardından Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü Yüksek Lisans Programı’nı bitirdi (2002). Yapı Kredi Yayınları’nda genel yayın kurulu üyeliğinin yanı sıra editörlük yaptı. Cogito, Kitap-lık ve Sanat Dünyamız dergilerinin yayın kurullarında yer aldı (2000-2002).Görünmez Adam (Tahsin Yücel ile, 2001) adlı nehir-söyleşi kitabı İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Alkım Yayınları’nın kurucu kadrosunda yer alıp editörlük yaptı (2003-2005). Ardından, Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı (2005-2010). “Edebiyatın Sesi” adlı bir radyo programı yaptı (2009-2010). Bu arada Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde başladığı doktora programıyla çalışmalarını fenomenolojiye ve zihin-beden problemine kaydırdı. 2012’de “Maurice Merlaeu-Ponty’de Bedensel Özne Anlayışı” başlıklı çalışmasıyla doktora derecesini aldı. 2010-2013 yılları arasında Notos Kitap Yayınevi’nde editörlük ve atölye koordinatörlüğü görevini yürüttü. Bu kapsamda felsefe ve yaratıcı yazarlık atölyelerinde pek çok ders verdi. Baykuş ve felsefelogos dergilerinin yayın kurullarında görev aldı. 2013’ten itibaren Çapa Tıp Fakültesi İleri Nörolojik Bilimler Doktora Programı’nda Özel Öğrenci olarak dersler aldı. 2016-2017 yılları arasında ise TÜBİTAK’tan aldığı Doktora Sonrası Araştırma Bursu’yla çalışmalarını İngiltere’de, Sheffield Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde sürdürdü. Başlıca ilgi alanları arasında felsefe-edebiyat ilişkisi, varoluşçuluk, fenomenoloji, beden, zihin felsefesi, nörofelsefe yer alan Dr. Kaan Özkan, Yeditepe Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi felsefe bölümlerinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Demet Parlar; 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptı. Şu anda özel sektörde çalışmakta. 2015 yılından bu yana İstanbul Tabip Odası Felsefe toplantılarını düzenliyor.

 


Bu HABERİ Paylaş!