Felsefe Etkinlikleri 31: Marx ve İdeoloji


  • Nisan 20, 2018
  • 1691

Merhaba,

2018'in Marx'in 200. doğum yılı olması nedeniyle 31. Felsefe toplantımızı  Marx'a ayırdik. 

İki değerli konuşmacımız; Foti Benlisoy ve Prof. Dr. Ferda Keskin ile Marx ve İdeoloji konusunu tartışacağız. Tüm felsefe dostlarını bekliyoruz. 

Saygılarımızla.

İstanbul Tabip Odası

"Marx ve İdeoloji"

Konuşmacılar: Ferda Keskin ve Foti Benlisoy

25 Nisan 2048 Çarşamba - 19.00

İstanbul Tabip Odası CAĞALOĞLU Binası

Prof. Dr. Ferda Keskin; Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Lisans, Columbia University Felsefe Bölümü'nden Master ve Doktora derecelerini aldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde öğretim üyesi olan Keskin, aynı zamanda kurucusu olduğu Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans Programı'nın direktörlüğünü yapmaktadır. Çalışma alanları: Michel Foucault, Etik, Toplum ve Siyaset Felsefesi, Toplum Bilimleri Felsefesi, Edebiyat ve Felsefe.

Foti Benlisoy; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yürüttü. Birçok yazı ve makalesi Birikim, Toplum ve Bilim, Mesele, Gelecek, Yeniyol, Toplumsal Tarih, Tarih ve Toplum, Birgün ve Özgür Gündem gibi yayınlarda yayınlandı. Çevirmen ve editörlük yapan Foti Benlisoy'un "Gezi Direnişi: Türkiye'nin Enteresan Başlangıcı” ve "21. Yüzyılın İlk Devrimci Dalgası” başlıklı iki kitabı bulunmaktadır.




Bu HABERİ Paylaş!