Tesadüf Değil, Geliyorum Diyen Cinayetler Bunlar! Hekim Ölümlerine Bir Yenisi Daha Eklendi!


  • Şubat 08, 2016
  • 4527

Tesadüf Değil, Geliyorum Diyen Cinayetler Bunlar! Hekim Ölümlerine Bir Yenisi Daha Eklendi!Meslektaşımız Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. CENK YAVAŞ Hastanede çalışırken hayatını kaybetti!

Son yıllarda giderek yaygınlaşan sağlıkta şiddete bağlı hekim ölümlerine son iki ayda "görevi başında ani hekim ölümleri" vakaları eklendi. Genç denebilecek yaşlardaki meslektaşlarımız, tanılanmış kronik herhangi bir hastalıkları olmamasına rağmen, hastanelerde görevleri  başında yaşamlarını yitirmeye başladı.

Ocak ayında Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesinde KBB polikliniği yaptığı esnada yaşamını yitiren meslektaşımızı kaybetmemizin ardından, 5 Şubat 2016 Cuma günü saat 10.30-11.00 sularında Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Cenk Yavaş çalıştığı özel hastanede görevi başındayken yaşamını yitirdi.

Son üç aydır diğer anestezi uzmanının işten ayrılması üzerine tek başına çalışmak zorunda kalan meslektaşımızın son bir aydır da gribal enfeksiyon ve halsizlikten yakınmaları olduğu bildirildi. Bu duruma rağmen aktif çalışmasını sürdürmek durumunda kalan meslektaşımız, tamamını henüz bilemediğimiz tıbbi sürecin sonunda ani bir kardiyo-pulmoner arrest geçirerek yaşamını yitirdi.

İstanbul Tabip Odası olarak öncelikle hekim arkadaşımızın yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyor, Dr. Cenk Yavaş’ın ölümü ile sonuçlanan bu tablonun hukuki ve idari olarak takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Halen ülkemizdeki on binlerce hekimin gerek özel sektörde gerekse de kamu hastanelerinde işletmelerin ciro baskısı, performans, hak ediş ya da iş kaybetme kaygısıyla izin kullanmakta zorlandıklarını, bu durumun hastalık anlarında bile hastalığı çalışarak ayakta geçirme biçimine büründüğünü herkes biliyor ve görüyor. Hekimlerin de her insan gibi hastalanabileceklerini ve bu hastalıklarının gerekli özen gösterilmezse ölümle sonuçlanabileceğini özel ve kamu sağlık kurumlarını yöneten idarecilere ve tüm kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak isteriz.

İstanbul Tabip Odası olarak, Dr. Cenk YAVAŞ’ın ölümü gibi üzücü bir olay ile yakıcı bir sorun olarak bir kez daha gündeme gelen;  hekimlerin yaşadığı aşırı iş yükünün hafifletilmesi, çalışma ortamlarında gerekli dinlenme- mola-izin süreçlerinin yeniden ve acilen düzenlenmesi taleplerimizin  karşılanması için Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, SGK ve OHSAD üzerinden yürüttüğümüz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız. 

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!