Sağlık Merkezlerine Ve Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırıları Kınıyor, Sağlık Bakanlığ’ını Göreve Davet Ediyoruz!


  • Aralık 14, 2015
  • 1088



12 Aralık 2015 tarihinde gece saatlerinde Beyoğlu 8 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlenmiş, Aile Sağlığı Merkezi ve üst katında bulunan semt konağında yangın çıkmış ve ASM kullanılamaz hale gelmiştir. ASM çalışanları bu olaylar nedeniyle güvenliksiz ortamda çalışma mekanlarını, tıbbi araç ve gereçlerini kısmen yitirmişlerdir.

Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakkan Hekimoğlu ve Aile Hekimleri Komisyonu Başkanı Dr. Hatıra Topaklı, Beyoğlu 8 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek meslektaşlarımıza  ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek ve incelemelerde bulunmuşlardır.

Yapılan saldırılar sonucu ASM binası kullanılamaz hale gelmiş, bu durum bölge halkında da büyük tepki yaratmıştır.

Ülkemizde yaşanan çatışma ortamı, şiddet iklimi, topluma birinci basamak sağlık hizmeti sunan Aile Sağlığı Merkezlerini kullanılmaz, sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit eder duruma getirmiştir.

Sağlık hizmeti sunan merkezleri yakıp yıkanları, sağlık çalışanlarını görevlerini yapamaz hale getirenleri kınıyor, bu olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle, üzüntülerimizi bildiriyoruz.

Tüm toplumu şiddetten uzak kalmaya, sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

Meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyor, yetkilileri şiddete karşı önlemler almaya çağırıyoruz


İstanbul Tabip Odası












Bu HABERİ Paylaş!