Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Asistan Hekimleri Talepleri Kabul Edilene Kadar G(ö)REVde!...


  • Mart 17, 2014
  • 6416



İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimlerinin özlük hakları için, kötü çalışma koşullarına, düşük ücret ve ek ödemeye, eğitim eksikliğine karşı iş bırakarak elde ettiği kazanımlar ülkenin farklı yerlerindeki asistan hekim mücadelesine umut oldu.
Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimlerinin iş bırakmasının ardından şimdi de İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri sorunlarını dile getirmek için iş bıraktı.
Bir süredir her klinikten temsilcilerin katılımı ile toplantılar yapan Göztepe EAH asistan hekimleri sorunları ve taleplerini belirleyerek hastane yönetimine ileterek sorunlarının çözümü için somut adımlar atılmasını talep ettiler. Yönetimden tekrar randevu talep eden asistan hekimlerin bu talebinin karşılık bulmaması üzerine 14 Mart Tıp Bayramında TTB ve diğer sağlık meslek odaları, sendikaların çağrıcılığı ile yapılan G(ö)REV'e asistan hekimlerin geniş katılımı gerçekleşti ve ardından 17 Mart 2014’den itibaren de süresiz greve çıkıldı.

17 MART PAZARTESİ GÜNÜ SÜRESİZ GREV BAŞLATILDI

Greve çıkıldığını duyurmak için 17 Mart 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da hastane başhekimlik binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yoğun ve coşkulu bir asistan katılımının olduğu basın açıklamasında “Nöbet Ertesi İzin Hakkı, Nitelikli Uzmanlık Eğitimi, İnsanca Yaşanabilir Ücret, Şiddetsiz Çalışma Ortamı İSTİYORUZ, ALACAĞIZ” ve “İş ve İşyeri Güvencesi, Performans Değil Güvenceli, Emekliliğe Yansıyacak Ücret, Ücretlerimizin Vergi Dilimiyle Erimemesi, Can Güvencesi ve Sağlık Hakkı İçin GöREVdeyiz” pankartları açıldı. Basın açıklaması hastane temsilcimiz As. Dr. Özkan Gülmez’in konuşmasıyla başladı. Dr. Gülmez uzun bir süredir asistan hekimler olarak yaşadıkları sorunlara çözüm üretilmesi için toplantılar ve görüşmeler yapıldığını ancak hastane yönetiminin dile getirilen taleplere bugüne dek bir cevap vermediğini belirtti ve asistan hekimlerin haklı talepleri karşılanana kadar süresiz iş bıraktıklarını açıkladı. Dr. Gülmez asistan hekimlerin greve çıkmasını engellemek için yoğun baskı gördüklerini ancak buna rağmen yüksek bir katılımla greve çıkıldığını vurguladı.
Ardından basın açıklaması Dr. Servet Karaca tarafından okundu.
Basın açıklaması süresince asistan hekimler “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Uykusuz Doktor Ölüm Getirir”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Nöbet Ertesi İzin Hakkımız” sloganları attılar.
Açıklamanın ardından hastane bahçesine grev çadırı kuran asistan hekimler talepleri karşılanana dek mücadele etmeye kararlı.

ASİSTAN HEKİMLERİN TALEPLERİ:

1. Öncelikli olarak asistan hekim kadrosu eksikliğinin klinikler bazında tespiti ve yeterli kadronun açılmasını talep ediyoruz.
2. Asistan hekimlerin görev tanımlarının yapılması, eğitim dışında ve görev tanımı dışındaki işlerin asistan hekimlere dayatılmasına son verilmelidir. Yardımcı sağlık personeli sayısının artırılmasını talep ediyoruz.
3. Performans/ek ödeme ücretlerinin artırılması ve bunun için somut girişimlerde bulunulmasını talep ediyoruz.
4. Nöbet ertesi izin hakkımızı talep ediyoruz. 130 saatin üzerinde nöbet tutulmasının engellenmesini talep ediyoruz. 130 saat üzerinde nöbet tutulması gerekliliği var ise 130 saat üzerindeki fazla mesainin izninin kullandırılmasını talep ediyoruz.  Nöbet ücretlerinin artırılmasını talep ediyoruz. Nöbet ücretlerinin zamanında ödenmesini talep ediyoruz.
5. Yeni yapılan düzenlemelerde belirtilen acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde görev yapan asistanların nöbet ücretlerine ek ödemelerin yansıltılmasını talep ediyoruz.
6. Acil Tıp Kliniğinin güçlendirilmesi, yeterli uzman ve asistan alımının sağlanmasını talep ediyoruz. Tıpta Uzmanlık Tüzüğü’nde acil tıp rotasyonu bulunmayan branşların acil nöbetinden çıkarılmasını talep ediyoruz.
7. Medeniyet Üniversitesi ile Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi afiliasyonu sonrasında asistan hekimlere imzalatılan “Yüklenme Senetleri” arasında farklılığın giderilmesi, standardizasyonunun sağlanmasını talep ediyoruz.
8. Tıpta Uzmanlık Tüzüğü’nde belirtilen rotasyon programlarının belirlenmesi ve rotasyonların etkin şekilde geçirilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Klinik içi eğitim saatlerinin mesai saatleri dışında ve dinlenme zamanlarında (öğle arası) yapılmasının önlenerek mesai saatleri içinde yapılmasının sağlanmasını talep ediyoruz. İlgili yönetmelik hükümleri değerlendirilerek Poliklinik ve konsültasyon hizmetlerine uzman tabip veya eğitim sorumlusunun eşlik etmesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bahsi geçen hizmetlere eşlik etmemesine karşın sisteme adına muayene ve işlem girişi yapılan kişilerin tespit edilerek gerekli idari işlemin yapılmasını talep ediyoruz. Yıllık izinlerin eksiksiz olarak yıl içerisinde klinik durumu da gözetilerek talep edilen uygun zaman dilimlerinde kullandırılmasını talep ediyoruz.
9. Acil servisler başta olmak üzere hizmet sunulan birimlerde çalışan güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanmasını ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyoruz.
10. Akademik kurullar ve döner sermaye komisyonları dahil olmak üzere hastanenin yönetim ve karar alma basamaklarında asistan hekimlerin seçim ile belirlenecek kişilerce temsiliyetinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Basın açıklması metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!