“Gönüllü Revirler”e Soruşturma Açıldı! Tek Bir Hastamızın, Tek Bir Meslektaşımızın İsmini Dahi Sağlık Bakanlığı’na Vermeyeceğiz!


  • Haziran 13, 2013
  • 3942

Basın Açıklaması

“Gönüllü Revirler”E Soruşturma Açıldı!
Tek Bir Hastamızın, Tek Bir Meslektaşımızın İsmini Dahi Sağlık Bakanlığı’na Vermeyeceğiz!



Türkiye’de, on sekiz gündür; AKP’nin çevre düşmanı, doğa düşmanı, insan düşmanı politikalarına, bütün toplumu yukarıdan aşağıya dizayn etmeye çalışan toplum mühendisliği uygulamalarına, diktatörlük girişimlerine karşı milyonlarca insan sokaklarda demokratik tepkilerini gösteriyor.
Türkiye’de, on sekiz gündür; eşine benzerine rastlanmadık bir vahşet yaşanıyor.
Türkiye’de, on sekiz gündür; insanlara kitlesel şiddet uygulanıyor.
Türkiye’de, on sekiz gündür; ağacına, parkına, yaşam tarzına sahip çıkan vatandaşlara gaz bombalarıyla, plastik mermilerle, coplarla, kalaslarla, sopalarla saldırılıyor; dövülüyor, vuruluyor, öldürülüyorlar.
Türkiye’de, on sekiz gündür; profesörü doçenti, uzmanı pratisyeni, ve aşk olsun onlara ki en çok da gencecik tıp fakültesi öğrencileri; bir büyük hekimlik dersi, bir büyük insanlık dersi veriyorlar.
Üzerlerinde beyaz önlükleri, ellerinde stetoskopları, gözlerinde deniz/iş gözlükleri, yüzlerinde gaz maskeleriyle kendi yaşamlarını da tehlikeye atarak nefesi tıkanan, kafası, kolu, bacağı kırılan, gözüne gelen mermiyle acılar içinde kıvranan insanların yardımına koşuyorlar.

Evet, doğrudur; Sağlık Bakanlığı’nın bu hekimlik dersini anlayabileceğini düşünmemiştik.
Evet, doğrudur; siyasi iktidarın bu insanlık dersini algılayabileceğini de düşünmemiştik.
Ve fakat; Nazi Almanyası, Mussolini İtalyası, Franco İspanyası, gelmiş geçmiş hiçbir faşist rejimde bile yapılmayanı yapabileceğini de düşünmemiştik.

Ama, yaptılar:
Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi B. İzzet Taşçı, 13 Haziran 2013 tarihinde “Acil” kodlu olarak İstanbul Tabip Odası’na gönderdiği yazıyla Taksim Gezi Parkı direnişçilerine hizmet veren “gönüllü revirler” hakkında inceleme/soruşturma açıldığını bildiriyor ve bu revirlerde görev alanların isimlerini ve revirlerde tedavi edilen hastaların listesini “ivedilikle” tarafına teslim etmemiz “gereğini rica” ediyor.

“Ricasının gereğini” “ivedilikle” yerine getiriyor, 13 Haziran günü istediği “cevabi yazı”mızı, 14 Haziran günü buradan, direnişin kalbi Gezi Parkı’ndan kendisine gönderiyoruz:
Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi ve kendisini üzerimize görevlendirenler bilsinler ki;
1-    On sekiz gündür şiddete, vahşete, zulme, faşizme karşı direnen bütün yurttaşlarımız bizim ONURUMUZDUR.
2-    On sekiz gündür direnirken yaralanan, acı-ızdırap çeken, ağrılar içinde kıvranan, acil müdahaleleri tarafımızdan yapılan bütün hastalarımızın bilgileri bizim TEMİNATIMIZ ALTINDADIR.
3-    On sekiz gündür gece demeden, gündüz demeden, gaz bombalarından, tazyikli sulardan, TOMA’lardan korkmadan yaralı direnişçilerin yardımına koşan bütün meslektaşlarımız bizim ONURUMUZDUR.

Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi ve kendisini üzerimize görevlendirenler bilsinler ki;
TEK BİR HASTAMIZIN, TEK BİR MESLEKTAŞIMIZIN İSMİNİ DAHİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA VERMEYECEĞİZ!

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ
İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!