İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne Ziyaret


  • Şubat 07, 2013
  • 8291

İstanbul Tabip Odası, aile hekimlerinin sözleşme fesihleri, Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) hekimlerinin geçici görevlendirilmeleri, defin ve adli nöbetlerde yaşanan sorunları, birinci basamakta sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılacakları, deprem güvenliği nedeniyle boşaltılan ya da boşaltılacak kamu hizmet binalarının yerine hizmetin devamlılığı için yapılacak yer tahsislerini, kamu binaları dışında hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) kamu hizmet binalarında çalışmasını sağlayacak koşulların yaratılmasını, İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde görülen kızamık vakalarını ve bu konuda yapılan çalışmaları, alınan önlemleri görüşmek, Odamızın görüş ve önerilerini paylaşmak amacıyla İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.



05.02.2013 tarihinde gerçekleştirilen ve yaklaşık üç saat süren görüşmeye, İstanbul Tabip Odası Başkanı  Prof. Dr. M. Taner Gören, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fethi Bozçalı, TTB Aile Hekimliği Kolu Sekreteri Dr. Hakkan Hekimoğlu ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu Eş Başkanı Dr. Ahmet Erdal Uğurlu katılırken, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü adına da, İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Işıl Maral, Dr. Savaş Başar Kartal, Dr. Muhammed Fatih Önsüz, Şube Müdürleri Dr. Yeşim Asena, Dr. Perihan Alkan ve Dr. Onur Özlem Köse katıldı.



Oda Başkanımız Prof. Dr. Taner Gören, birinci basamakta yaşanan sorunların yerel bazda çözümü konusunda en önemli faktörün karşılıklı diyalog olduğunu, İstanbul Tabip Odası’nın  sağlıklı bir iletişim ortamı için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağını belirtti. Aynı şekilde İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir de, İstanbul Tabip Odası’yla bir diyalog ortamı geliştirmeyi uzun zamandır istediklerini, kurulacak iyi iletişim ortamından memnun olacakların dile getirdi.



Toplantıya yukarıda belirtilen ana gündem maddelerinin ayrıntılarının görüşülmesiyle devam edildi. Alınan ortak kararla, İstanbul Tabip Odası temsilcileriyle ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri arasında iki ayda bir periyodik görüşmelerin yapılması, ayrıca birinci basamakta sağlık çalışanlarına şiddet gibi önemli konularda ayrıntılı çalışma gruplarının oluşturulması kararlaştırıldı.



Heyetimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün konuksever tutumu ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmeden, bundan sonraki (en başta yerel düzeyde olmak üzere)  sorunların çözümüne katkı sağlayacağı inancıyla ayrıldı. Toplantının ayrıntılı notlarının en kısa sürede yayınlanacağı bildirildi.

Görüşme Notları İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!