Aile Hekimlerinin Uyarı Eylemleri Devam Ediyor, Bakanlık Duymuyor!
- Ağustos 03, 2012
- 4314
İstanbul Tabip Odası'nın; 663 sayılı KHK'da yapılan değişiklik sonucu, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına hastane ve 112 nöbeti tutmayı dayatan yasal düzenlemeye karşı yaklaşık bir aydır sürdürdüğü ve bugüne dek Maltepe, Ümraniye, Silivri, Bahçelievler, Avcılar, Şişli, Beyoğlu ilçelerinde gerçekleştirilen uyarı eylemlerine 2 Ağustos Perşembe günü Üsküdar ve Eyüp ilçeleri de eklendi.
2 Ağustos Perşembe günü Üsküdar 19 Nolu ASM de gerçekleştirilen nöbet eylemine Üsküdar ve çevresinde birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışanlar katıldı. 'Angarya yasayı kabul etmiyoruz’ başlıklı basın bildirisinin TTB Kongre Delegesi Dr. Rıdvan YILMAZ tarafından okunmasının ardından, katılımcılarla birlikte bölgesel sorunlar ve aile sağlığı hizmetlerinin yürütülmesindeki aksaklıklar tartışıldı. Katılımcılar, bir araya gelmenin önemli olduğunu, en kısa sürede daha kapsamlı bir toplantının yapılması gerektiğini vurguladılar.
İkinci eylem, aynı gün Eyüp ilçesi Güzeltepe ASM'de gerçekleştirildi. Eyleme ilçede birinci basmakta çalışan sağlık emekçileri katıldı. Basın bildirisinin Dr. Egemen Emre tarafından okunması ve halka dağıtılması sonrasında nöbet eylemi saat 19.00'a dek sürdü.
Her iki ilçede uyarı eylemleri sürerken Sağlık Bakanlığı'nın nöbet tutma esaslarını belirleyen genelge yayınlaması ASM çalışanlarından tepki aldı.