Grev Öncesi Hekimler Buluştu


  • Nisan 14, 2011
  • 2818

Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere sağlık meslek örgütlerinin 19-20 Nisan’da iş bırakma kararı almasının ardından her platformda hekimler bir araya gelmeye devam ediyor. 13 Nisan’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem-i Demiroğlu Oditoryumu’nda, ‘grev’ gündemiyle bir hekim buluşması daha gerçekleştirildi. İstanbul Tabip Odası’nın düzenleyiciliğini üstlendiği, Greve Giderken Hekim Buluşması, hekimlerle birlikte tüm sağlık çalışanları tarafından da ilgiyle karşılandı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu’nun da İstanbul’a gelerek katıldığı toplantıda, sağlık çalışanları 19-20 Nisan Grevi ile ilgili gerekçelerini ve kararlılıklarını bir kez daha ifade ettiler.

Saat 17.00’de başlayan toplantının açılış konuşmasını İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören yaptı. Grev kararı alındığından beri yoğun olarak İstanbul’daki çeşitli hastaneleri ziyaret ettiklerini belirten Taner Gören bu ziyaretler sırasında edindiği izlenimleri aktardı. Sağlık Bakanı’nın “hekimler mutlu” iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gören, “hastanelere yaptığımız ziyaretlerde, personelinden başhekimine kadar hiç kimsenin sağlıkta yaşanan gelişmelerden memnun olmadığını gözlemledik. Sağlık çalışanları mutlu değil, hekimler mutlu değil ve herkes bu nedenle 19-20 Nisan’ı bekliyor” dedi.

Taner Gören’in ardından kürsüye gelen TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu konuşmasına İstanbul’da, İstanbullu hekimlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek başladı. 8 Nisan’da yapılan Sağlık Bakanı görüşmesiyle ilgili olarak katılımcıları bilgilendiren ve izlenimlerini aktaran Bilaloğlu, sağlık çalışanlarının grevle birlikte taleplerini halka çok daha net anlatan bir çalışma süreci içine girmesinin ne kadar önemli olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı.

Eriş Bilaloğlu’nun konuşmasının ardından, SES Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Aydın ve Devrimci Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katılımcılara seslendi. Konuşmaların tamamlanmasından sonra İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören ve Genel Sekreter Ali Çerkezoğlu katılımcıların grevle ilgili sorularını yanıtladı, çalışmalar hakkına bilgi verdi. Buluşma Tabip.tv’den de canlı olarak yayınlandı ve toplantının tamamını yine bu adresten izlemek mümkün.




Bu HABERİ Paylaş!