Av.Dr.Hasan Çankaya Anısına Tıp Hukuku Günleri “Tıbbi Uygulama Hataları” Konu Başlığı İle Yapıldı


  • Ocak 13, 2011
  • 5634

Adli Tıp Uzmanları Derneği, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Barosu ve Hasta ve Hasta Yakınları Derneği tarafından organize edilen, Av.Dr.Hasan Çankaya anısına Tıp Hukuku Günleri 08 Ocak 2011 tarihinde İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya 187 katılımcı kayıt yaptırdı ve tıp-hukuk öğrencileri ile hekim ve hukuk mensuplarından özellikle hukukçuların katılımı dikkat çekiciydi.

Toplantı Prof.Dr.Sermet Koç’un açılış konuşması ve Av.Dr.Hasan Çankaya’nın dostları, arkadaşları ve yakınları tarafından kendi gözlemleri ile anlatımı ve söyleşisiyle devam etti. Av.Dr.Hasan Çankaya’ya ait sunumu yapan Prof.Dr.Sermet Koç, siyah beyaz fotoğraf kareleriyle ve okuduğu şiirlerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Düzenleme Kurulunda Dr.Sermet Koç, Dr.Taner Güven, Av.Halide Savaş, Av.Ümit Erdem, Dr.Lale Tırtıl, Dr.Muhammet Can ve Ümit Biçer’in yer aldığı toplantının biri konferans iki de oturum olmak üzere 3 çalışma başlığı vardı.

Uludağ Üniversitesi öğretim Üyesi Prof.Dr.Atınç Çoltu tarafından “Tıbbi Uygulama Hataları” başlıklı  güncel sorunları da kapsayan renkli bir sunum gerçekleştirdi.

1.Oturum da, “Tıbbi Uygulama Hatalarında Sorumluluk” başlığı altında, oturum başkanı Prof.Dr.Ümit Biçer koordinatörlüğünde, “İdarenin Sorumluluğu ve Hukuki Durum” başlığı altında Av.Meriç Eyüboğlu, “Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanlarının Sorumluluğu” başlığı altında Prof.Dr.Sermet Koç ve “Hasta ve Hasta Yakınlarının Sorumluluğu” başlığı altında Av.Ümit Erdem tarafından sunumlar yapıldı.

2.Oturum da, “Tıbbi Uygulama Hatalarından Doğan Zararlar ve Tanzimi” başlığı altında, Op.Dr.Şükrü Güner moderatörlüğünde, “Özel Sigortalar Açısından Konuya Yaklaşım” başlığı altında Yrd.Doç.Dr.Taner Güven, “Özel Hastaneler Açısından Konuya Yaklaşım” başlığı altında Op.Dr.Reşat Bahat, “Hukukçular Açısından Konuya Yaklaşım” başlığı altında Av.Halide Savaş, “Sağlıkta Dönüşüm Programının Kamu Hastanelerinde Yarattığı Tablo” başlığı altında Uzm.Dr.Güray Kılıç tarafından sunumlar yapıldı.

Toplantıya çok sayıda tıp ve hukuk insanının katılması konuya olan ilgiyi gösterdi.  Tıp Hukuku Günleri toplantılarının her yıl düzenlenmesi ve  en az iki gün yapılması gerektiği vurgulandı.


Bu HABERİ Paylaş!