İstanbul Tabip Odası Sinema Söyleşileri Yeniden Başladı…


  • Ekim 23, 2010
  • 2465

İstanbul Tabip Odası Sanat Komisyonu’nun organize ettiği sinema söyleşileri 22 Ekim Cuma günü İstanbul Tabip Odası Kadıköy Bürosu’nda yapıldı. Sinema söyleşisine 12 meslektaşımız katıldı. Saat 19:30 da başlayan söyleşi öncesi Süheyla Ağkoç sağlık gündemi hakkında özet bir açıklama yaptıktan sonra dün toprağa verilen şair Arif Damar’ın bir şiirini okudu. Filme geçmeden önce sinema moderatörlerimiz Emel Atik ve İsmet Sayman yönetmen Ken Loach ve sinemasını tanıttıktan sonra film hakkında bilgi vererek filmi izledik.
 
Her ayın 3. Cuması yapmayı planlandığımız  söyleşilerin ilkini bu gece yaptık. Bu gece yapımını ünlü İngiliz Yönetmen Ken Loach’un üstlendiği bir film olan ve "Glasgow Üçlemesinin" ikinci bölümü olan “Benim Adım Joe  (My Name is Joe)'nun devamı niteliğindeki Afili Delikanlı( Sweet Sixteen) idi. Sosyalist bir kimliği olduğunu gizlemeyen Loach, 2009 Avustralya`nın Melbourne şehrinde gerçekleşen film festivalinde yarışan `Looking for Eric` filmini, festivale İsrail’in sponsor olması nedeniyle geri çekmiş ve “Şiddet üreten devletin gölgesinde sanat yapılmaz” demişti.
Afili Delikanlı filmi, 2002 Cannes Film Festival'inde en iyi senaryo ödülüne, filmin genç yıldızı Martin Compston’da en ümit veren oyuncu ödülüne layık görüldü. Loach, bu filminde de keskin bir gerçeklik ile işçi sınıfının kapitalist sistem içerisinde, dünyanın neresinde olursa olsun, kader ortaklığını ortaya koyuyor.
Önümüzdeki dönem Sinema Söyleşimizi 3. Cuma bayrama denk geldiği için 26 Kasım 2010 Cuma akşamı saat 19:00-23:00 arasında yapacağız. Film gösterimi 20:30’da başlayacaktır. Kasım toplantısında daha çok meslektaşlarımızla birlikte olmak dileğimizdir.


Bu HABERİ Paylaş!