İstanbul Protokolü Eğitimi Yapıldı


  • Ekim 04, 2010
  • 2716

İstanbul Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Adli Tıp Uzmanları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte İSTANBUL PROTOKOLÜ eğitimi yapıldı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından onbeş yıllık Türkiye deneyimi ve dünya deneyimlerinin bir ürünü olarak ortaya çıkan, işkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı, Aşağılayıcı Muamele veya Cezaların etkili Biçimde Soruşturulması ve Belgelendirilmesi İçin Kılavuz belge olan İstanbul Protokolü TİHV,PHR, TTB, ve ATUD tarafından hazırlanmış, 1999 yılında BM belgesi olarak kabul edilmiştir.

İP Eğitimleri ile hekimlerin, İP’yi tanıması, bilgilenmesi, ortak dil oluşturması, işkence tanısı ve araştırmasında güncel gelişmeleri tartışması, mesleki uygulamalarıyla yaşama geçirmesi amaçlanmıştır.

İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen İSTANBUL PROTOKOLÜ Eğitimi Programı TİHV, ATUD, ÇHD ile birlikte 01-03 Ekim 2010 tarihlerinde gerçekleştirildi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, Onur Kurulu, komisyon ve aktivist hekimlerine yönelik olarak yapılan ilk eğitim programında  yirmi hekimin katılımına dokuz eğitici rehberlik yaptı.

Gönüllü katılımcı hekimler, özverili hekim ve hukukçu eğitimciler İP’nin değeri, ulusal mevzuat ve uluslararası hukuki standartlar, hekimlerin etik ve hukuki sorumluluğu, görüşmede temel ilkeler, işkencenin fiziksel ve ruhsal delilleri, tıbbi belgelenmesi konularını çalıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu HABERİ Paylaş!