Yeniden…


  • Ağustos 25, 2010
  • 1917

Altı işçi konfederasyonu tarafından düzenlenen 1 Mayıs Bayramı, TTB ve İstanbul Tabip Odası pankartları arkasında yürüyen yüzlerce hekimin de aralarında yer aldığı, sayıları 300 bine varan kalabalık bir işçi ve emekçi kitlesi tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı.

TTB ve İstanbul Tabip Odası 1 Mayıs Alanı’na DİSK ve KESK kortejleriyle birlikte Şişli yolundan girdiler. 32 yıl süren 1 Mayıs Alanı’nın tekrar emekçilere kazandırılması mücadelesinde en ön saflarda yer alan hekimler, bu zorlu mücadeleyi kazanmanın gururunu taşıyorlardı.

2010 1 Mayıs’ı iki bakımdan önemlidir. Birincisi, 2010 1 Mayıs’ı 32 yıl sonra Türkiye İşçi Sınıfı’nın “yığınsal dirilişine” tanıklık etmiştir. Bu Türkiye tarihinde yeni bir dönüm noktasıdır. Artık emek Türkiye siyasetinde ve toplumsal yaşamında kendisini 1 Mayıs’tan alacağı güçle daha fazla hissettirecektir. İkincisi, güvenliği tamamen işçiler tarafından sağlanan 300 binlik bir eylemde hiçbir ciddi provakasyonun yaşanmamış olmasıdır. Salt bu dahi, geçmiş eylemlerde yaşanan olumsuzlukların sorumlusunun işçiler ve emekçiler olmadığını kanıtlamaya yeter. 2010 1 Mayıs’ı geçmiş yıllarda provakasyonların nereden geldiğini açıkça ortaya koymuştur.

Geçimlerini emekleriyle sağlayan emekçi hekimlerimizin 1 Mayıs Bayramı’nı bir kez daha kutlarız.


Bu HABERİ Paylaş!