BAKIRKÖY'DE HEKİMLER MİTİNGE HAZIR


  • Ağustos 25, 2010
  • 1987

17 Eylül 2009 perşembe günü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde saat 12:30'da İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası yönetiminde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda %90’ı hekimlerin oluşturduğu 130 civarında kişi katıldı. 

Toplantı öncesi çarşamba günü ve toplantı günü sabahında hastane içerisinde birçok farklı koldan bilgilendirme ve toplantıya davet çalışmaları yürütüldü. Toplantının başlangıcında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi İstanbul Tabip Odası Temsilcisi Dr. Muzaffer Kaşar kısa bir sunumla Sağlıkta Dönüşüm Projesi ve etkilerine değindi.

Ardından İTO Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan sürece ilişkin Amerika Birleşik Devletleri gerçekleri, orada yaşanan ve tüm dünyada takip edilen sağlık sigortası olmayan 55 milyon insanın kamulaştırılması aşamasında sağlık çalışanlarından yapılacak kesintilere yönelik sağlık çalışanlarının tepkisi ve 1 Ekimde 1 milyon sağlık çalışanının Washington'a çıkarma yapması gibi gelişmeler üzerinden ülkemize yerleştirilmeye çalışılan sistemin bozukluğundan söz etti.

Daha sonra SES temsilcisi Leyla Koç SES'in sürece yaklaşımı ve sağlık çalışanlarına yansıyan olumsuzluklardan bahsetti. Asla tek başına kurtuluş olmadığını, ekip disiplini ve barışının iş yaşantısında korunması gereken en önemli özellik olduğunu vurguladı. Yaklaşık yarım saat süren konuşmaların ardından salonda bulunanlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

.


Bu HABERİ Paylaş!