DÖNER SERMAYE YALANINA YANITI HEKİMLER VERİYOR


  • Ağustos 24, 2010
  • 2117

Sayın Meslektaşımız,

Bilindiği gibi son iki gündür yazılı ve görsel medyada Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde görev yapan personelin,  özellikle de doktorların aldıkları döner sermaye payının (8 kata varan oranda) yükseltildiğine ilişkin yanıltıcı, yalan haberler yer almaktadır. Bu durum hekim kamuoyunun haklı tepkisiyle karşılanmış, gerek TTB gerekse İstanbul Tabip Odası’nca yapılan yazılı açıklamalarda, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı, manipülatif bir içerikle hazırlandığı ve sorunun kaynağının Sağlık Bakanlığı’nın yanıltıcı propagandası olduğu dile getirilmiştir.

6 Temmuz 2009 tarihli çeşitli gazetelerde yer alan Anadolu Ajansı kaynaklı “Döner Sermaye Bereketi” başlıklı haber, gelen tepkiler üzerine geri çekilmiş olmasına karşın, hekimlerin yeni düzenlemelerle 13-14 bin TL maaş alacağı yönündeki haberler medyada yer almayı sürdürmektedir.

Görünen odur ki, TTB’nin 3 Temmuz 2009 Cuma günü yaptığı açıklama ile duyurduğu, gerçekleri açıklama ve ardından da etkin bir programın sonbaharda yürürlüğe konulacağı açıklaması telaş yaratmıştır. Sağlık Bakanlığı yürüttüğü bu demagojik propagandayla sözde “Tam Gün” tasarısına zemin hazırlamaya çalışmaktadır.

Biliyoruz ki medyada son günlerde yer alan haberler Türkiye’deki büyük hekim çoğunluğunun durumunu yansıtmamaktadır. Bu yanıltıcı propagandaya karşı gerçekleri dile getirmek, yaşadığımız sıkıntıları, taleplerimizi anlatmak konusunda her birimize görev düşmektedir. Maaş bordronuzu, aldığınız performans rakamlarını ve sıkıntılarınızı medya organlarına, köşe yazarlarına iletmek bu çabanın önemli bir adımı olacaktır. Aşağıdaki adrese tıklayarak tepki ve taleplerinizi gazete ve televizyonlara, köşe yazarlarına iletmeniz mümkün olacaktır.

 http://www.istabip.org.tr/media/upload/formlar/form1/form.html

Destek ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.

İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!