Taksim Meydanı'nı 1 Mayıs'a Kapatan Sorumlular Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk


  • Mayıs 15, 2024
  • 219

İstanbul Tabip Odası, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu olarak 1 Mayıs 2024'te Taksim Meydanı'nı Anayasa Mahkemesi kararına rağmen emekçilere kapatan İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü hakkında Çağlayan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduk.

Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında İstanbul Tabip Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fikret Aydın, 1 Mayıs’ta yaşanan hukuksuzluğa karşı bir araya gelindiğini belirterek şunları söyledi:

“1 Mayıs’ta Taksim'e çıksaydık ifade edeceğimiz sorunlar maalesef bugün iktidarın görmek istemediği, çözüm getirmek istemediği sorunlardır. Özellikle sağlık alanında yaşanan sorunlara gözünü kapatan bir iktidar gerçeği var. Saraçhane'de toplananlara çok sert müdahale edildi. Devamında bir çok arkadaşımız tutuklandı. Tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs alanı olarak belirlenmesini talep ediyoruz.”

Yapılan açıklamalarda Taksim’de 1 Mayıs kutlamak için mücadelenin devam edeceği vurgulandı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, "Anayasa Mahkemesi’nin 2023 yılında aldığı karar, işçi sınıfının ve sendikaların ifade özgürlüğü hakkını güvence altına almıştır. Ancak İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği bu hakkı ihlal etmektedir. Bu yıl da işçi sendikalarının Taksim Meydanı’na çıkışını şiddet kullanarak engellediler. Avukatlarımız suç duyurusunda bulundu ve asıl suçlunun bu engellemeleri yapan yetkililer olduğunu belirtti" dedi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı da "İktidarın 1 Mayıs'ı yasaklama ısrarı ve ardından yaşanan gözaltı operasyonlarının amacı gerçek suçluyu gizlemek ve anayasal düzene karşı işlenen suçu örtbas etmektir" ifadelerini kullandı. 

 


Bu HABERİ Paylaş!