Hekime Şiddet Cezasız Kalmadı


  • Aralık 27, 2023
  • 226

03.06.2022 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine izinsiz giren iki hasta yakını, görevi başındaki üç asistan hekim tarafından dışarı çıkmaları için uyarılmış, çıkmamakta direndikleri için güvenlik personeli çağırılmış, bu sırada hasta yakınları hekimlere hakaret etmişler ve hekimlerden birine yumrukla vurmuşlardı.

Hekimlerin şikayeti üzerine iki saldırgan hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” ve “hakaret” suçlarından dava açıldı. Hukuk Büromuzca takip edilen davada İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 19.12.2023 tarihinde karar verildi. Mahkeme sanıklar hakkında, “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan ayrı ayrı 15 ay hapis cezası ile “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan ayrı ayrı 13.680-TL adli para cezası verdi. Ayrıca sanıkların atılı suçlardan pişmanlık duymadıkları kanaatine varılarak takdiri indirim hükümleri uygulanmadı.

Sanıkların istinaf yoluna başvurması halinde bu süreç de Hukuk Büromuzca takip edilecek olup, kararın onanması halinde verilen cezaların infazı gerçekleşecektir.

İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu


Bu HABERİ Paylaş!