Pendik Devlet Hastanesi’ndeki Bıçaklı Saldırı Protesto Edildi


  • Ekim 20, 2015
  • 3107

17 Ekim 2015 Cumartesi günü 22.00 sularında Pendik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bir meslektaşımız, Adli Rapor talebiyle gelen bir hastayı muayenesi sırasında, hastanın “Niye sırtımı dinliyorsun, kafama darbe aldım kafama baksana” şeklinde, hiddeti giderek artan sözlü sataşmalarına, ardından itip kakmalarına maruz kalmış, bu koşullarda muayeneyi devam ettiremediği için de saldırgan hastayı uzaklaştırmak için hastane güvenliğinden yardım istemek zorunda kalmıştır.

Saldırgan hasta 18 Ekim 2015 Pazar sabahı 06.30 sularında Acil Servis’e bu kez elinde bıçakla “Nerede o bana rapor vermeyen doktor, onu öldüreceğim” tehditleriyle gelmiş, meslektaşımız saldırganı kendi çabasıyla engelleyerek odasından dışarı çıkartmış ve kapısını kapatabilmiştir. Ancak saldırganın yanında gelen ve o esnada koridorda bekleyen 2 kişi Acil Servis’te görevli bir sağlık çalışanını 3 yerinden bıçaklamıştır.

20 Ekim 2015 Salı günü Pendik Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklaması ile bu saldırı protesto edilmiş, yapılan basın açıklamasında hekimler ve sağlık çalışanları şiddete alışmayı, hor görülmeyi, tıp mesleğinin itibarsızlaştırılmasını bir kez daha reddetmiştir.

Sağlık alanında yaşanan şiddetin son bulması için dile getirile taleplerin takipçisi olunacağı ifade edilerek tüm sağlık yöneticileri bu konuda tedbir almaya davet edilmiştir.

Basın Açıklaması metni için tıklayınız.

 


Bu HABERİ Paylaş!