DİSK Genel Sekreteri’ne Dayanışma Ziyareti


  • Temmuz 29, 2015
  • 1804



Sendikal mücadeleye yeni bir soluk katan meslektaşımız,  DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu’nun, DİSK’e bağlı Genel-İş sendikasında yaşanan işten çıkarma gerekçe gösterilerek  bir grup tarafından tehdit edilmesi üzerine Oda yöneticilerimiz tarafından ziyaret edilerek dayanışma duygularımız iletildi.

Oda Başkanımız Prof. Dr. Selçuk Erez, Genel Sekreterimiz Dr. Samet Mengüç, Eski Oda Başkanımız Prof. Dr. Taner Gören ve TTB Delegemiz Dr. Medet Yılmaz’dan oluşan İstanbul Tabip Odası heyeti Devrimci Sağlık-İş’e giderek dayanışma ve  destek ziyaretinde bulundu.

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Atabek Çerkezoğlu’nun tehdide varan açıklamalarla hedef gösterilmesine, Genel İş sendikası tarafından işten çıkarılınca DİSK Genel Merkez binası içine-önüne çadır kuran işçi Oya Baydak ve Baydak’ı destekleyen DİH üyeleriyle yaşananlar gerekçe gösterilmekteydi.

Bahsi geçen sendika içinde görevli işçinin işe alınması ve çıkarılması süreçlerinde yaşanan sıkıntıların, başta işten çıkarılmayı protesto eden işçi Oya Baydak’ın çalışma ve özlük  hakkının korunmasına dönük çabaları gerekli kıldığı gibi, DİSK ve bağlı sendikası Genel-İş gibi demokratik kurumların  ve yöneticilerinin de  hakaret, tehdit ve şantajlara maruz bırakılmasının karşısında durulmasını zorunlu kılar. İşçi Oya Baydak’ın işle ilgili sorunun çözümünde kurumumuz dahil emek ve meslek örgütlerinin müdahil olabilmesinin zeminini de neredeyse ortadan kaldıran bu dil ve söylemin hiç kimseye bir yarar getirmeyeceği  bilinmelidir.

Yapılan dayanışma ziyaretinde, “sendikalarda, meslek örgütlerinde eleştiri mekanizmalarının açık olduğu, ancak tehdit, şantaj gibi yöntemlerin asla kabul edilemeyeceği; sağlıkta taşeron çalıştırılmanın engellenmesi ve taşeron sağlık işçilerini örgütlenmesi gibi zorlu bir görevi büyük emeklerle yürütmeye çalışan, AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Programına karşı yürütülen eylemlerde ve sağlık hakkının korunması mücadelesinde omuz omuza yürüdüğümüz  Dev Sağlık İş Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu’nun hedef gösterilerek  sapla samanın birbirine karıştırılmasını kabul etmediğimiz ve  İstanbul Tabip Odası olarak Dr. Arzu Atabek Çerkezoğlu’nun yanında olduğumuz” dile getirildi.


Bu HABERİ Paylaş!