Yaşatmaya Ant İçtik, Katilleri Lanetliyoruz


  • Temmuz 22, 2015
  • 2397



Suruç katliamında yaralananlardan bir bölümü tedavileri İstanbul’da sürdürülmek üzere nakledildi. Urfa’dan ambulans uçakla İstanbul’a getirilen yaralılar arasında genç meslektaşımız Dr. Çağla Seven de vardı.

İstanbul Tabip Odası hem yaralıları karşılamak, hem de yaralıların durumuyla ilgili ön sağlık raporunu kamuoyuyla paylaşmak üzere 21 Temmuz 2015, Salı günü 20.30’da İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hekimler “Yaşatmaya Ant İçtik, Katilleri Lanetliyoruz” pankartı arkasında buluştular.

Basın açıklamasında konuşan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu “Konuşmaya, bir şeyler söylemeye mecalimiz yok. Hekimler olarak parçalanmış bedenlerden değil, sağlıktan bahsetmeliydik. Canımız yanıyor. Artarak devam eden bir şiddet ikliminde yaşar olduk. İktidarın yanlış politikaları sonucu Afganistan’a, Pakistan’a dönüşüyoruz. Biz hekimler olarak yaşamı savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Ardından söz alan Oda Başkanımız Prof. Dr. Selçuk Erez ise “Orhan Veli bir şiirinde ‘Neler yapmadık ki bu memleket için, kimimiz öldük kimimiz nutuk attık’ demiş. Suruç’ta da gencecik insanlarımız öldü ve birileri hala nutuk atmaya devam ediyor” dedi.

Basın açıklamasını Dr. Hatıra Topaklı okudu. Açıklamada; “Binlerce yıllık değerlerimiz adına; bu ülkede kardeşliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, dostluğu, iyiliği esas alanlarla ve barışı yaşama geçirmeye çabalayanlarla birlikte mücadele etmeye;

bu değerleri savunanlara karşı yapılan katliamlara maruz kalanları yaşatmaya, tedavi etmeye; gencecik çocuk bedenlerinin yarattığı bu ağır travmaya maruz bırakılan aileleri, yakınları ve milyonlarca yurttaşımızla birlikte bu vahşetin olumsuz toplumsal sonuçlarını azaltmaya kararlıyız!

Bombalara karşı oyuncakların ve gülün yüzlü o çocukların, Ortadoğu bataklığına saplanmış AKP iktidarı ve tetikçilerine, savaş çığırtkanlarına karşı barış savunucularının yanında olmaya, yaşatmaya ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz” denildi.

Açıklamada yaralıların sağlık durumuyla ilgili ön rapor paylaşıldı.

Yapılan açıklamanın ardından saat 22.00 sularında Dr. Çağla Seven hastaneye ulaştırıldı. Dr. Seven alkışlarla ve gözyaşlarıyla karşılandı.

İstanbul Tabip Odası olarak gerek meslektaşımızın gerekse diğer yaralı vatandaşlarımızın durumunu yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.

Basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!