Büyükşehir Belediyesinin Tahliye Kararı Kas Hastalarının Direnişiyle Boşa Çıkartıldı


  • Temmuz 08, 2015
  • 2327



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kas hastalarının Türkiye’deki tek merkezi olan Türkiye Kas Hastaları Derneği’nin (KASDER) İstanbul Yeşilköy’deki binasını tahliye etmeye dönük çabaları dernek yönetici ve hastaların direnişi sonucu yine boşa çıkartıldı.

Onlarca kas hastası dernek binalarının tahliye edileceğinin bildirilmesi üzerine bir dizi eylem yaptılar.

İlk olarak 4 Temmuz 2015 günü dernek merkezinde yapılan bir basın açıklamasıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kas hastalarını mağdur edecek, sokakta, tedavisiz bırakacak bu tahliye kararından vazgeçmeye çağrıldı.

Ardından 6 Temmuz 2015 günü 11.00’de Büyükşehir Belediye binası önünde biraraya gelen dernek yöneticileri ve hastalar seslerini duyurmak ve başkan Topbaş ile görüşmek amacıyla KASDER Başkanı Coşkun Özdemir eşliğinde belediye binasına girdi. Grup, Topbaş’ın yerinde olmaması üzerine belediye binası önünde toplanarak açtıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

Son olarak 6 Temmuz’u 7 Temmuz 2015’e bağlayan gece sabaha kadar dernek binasında nöbet tutan yönetici ve üyeler, sabah 11.00’da kendilerini dernek binası kapılarına zincirleyerek “dernek savunması” eylemi gerçekleştirdiler. Eyleme TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de katıldı ve TTB-İstanbul Tabip Odası’nın bu haklı mücadelesinde Kasder’in ve hastaların yanında olacağı mesajını verdi.

Eylem sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye kararının iptali duyurusu yapıldı. Ancak dernek yöneticileri ve üyeler, Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılından bu yana tahliye girişimlerini aralıklarla sürdürdüğünü, tahliye kararı iptalinin kendilerine yazılı, güvenceli bir şekilde sunulmasını istediklerini bildirdiler ve “KASDER bizimdir, bizim kalacak” sloganları ve şarkılar eşliğinde dernek binasına girerek eylemlerini “şimdilik” sonlandırdılar.


Bu HABERİ Paylaş!