“BİR DOKTORUN KAZA SONUCU ÖLÜMÜ” Geliyorum diyen iş cinayeti!


  • Hekim Sözü Kasım-Aralık 2021
  • 474

Dr. Rümeysa Şen, Ankara Şehir Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği asistanı. Yoğun iş temposu ve angaryaların üzerine yasal çalışma saatini çok fazla aşan mesailerin ve nöbetlerin kurbanı…

Merhaba… Yeni bir yılda yeni bir sayı ile birlikteyiz. Bu sayıda dosya konumuz Hekim Emeği. Türk Tabipleri Birliği’nin “Emek Bizim, Söz Bizim” diyerek başlattığı, sonrasında Forum ve G(ö)rev ile sürdürdüğü eylem programına bir selam da buradan gitsin istedik. Ekonomik sorunların emekçilerin belki de her zamankinden çok daha fazla gündeminde olduğu günlerde, biz de imbiklerden süzülüp gelen bir bilgiye, tarihsel ve toplumsal sorumluluklarla yüklenmiş bir çabaya, hekimliğe dair emek eksenli bir dosya oluşturmaya çalıştık. Ülkenin ekonomik gündemi, kamusal bir hizmet olan hekimliğin tarihsel serüveni, emeklilik dönemine ait gerçekler, sözleşme yenilememe ile tehdit edilen aile hekimi meslektaşlarımızın çalışma koşulları ve bunca sıkışmışlık içerisinde, kendi öz gücüne ve örgütlülüğüne güvenmeye, eylemeye vurgu yapan yazıları bulacaksınız dosyamızda. 

Odamızdan ve Birliğimizden haberleri bu sayımızda da okuyabileceksiniz. Etik sayfamızda Sağlık Hizmeti Kaynaklı Zarar Bildirgesi yer alıyor. Kadın sayfamızda pandemide kadın sağlık çalışanlarının yaşadıklarını toplumsal cinsiyet perspektifinden sunan bir raporu, hukuk sayfamızda emeklilikte ilave ödemelere dair son durumu okuyacaksınız.

Pandemi devam ediyor, yönetememe hali de öyle. Röportajımızda değerli hocamız Onur Hamzaoğlu ile pandeminin neden hâlâ bitirilemediğini bütün yönleriyle ele aldık. Kültür sanat sayfalarımızda kitap ve bir tiyatro oyunu tanıtımımız yer alıyor. Oyunu tanıtan arkadaşımız Deniz Devrim “Hep birlikte izlemeye gidebilsek ne güzel olur” demişti, gidebilmenizi umuyoruz.

Kaybettiğimiz meslektaşlarımız oldu yine. Sevgili Rıfat Yücel ve sevgili Rümeysa Şen. Biri emektar, disiplinli, çalışkan bir işyeri hekimi, diğeri mesleğinin başında, genç, güzel bir asistan hekim. Sevgiyle, saygıyla anıyoruz.

Yeni yıl sağlık, huzur, barış getirsin; umutlu bir yıl olsun hepimiz için. Malum, umutsuz yaşanmıyor.

 


Bu İÇERİĞİ Paylaş!