Hakkımız olanı istiyoruz


  • Hekim Sözü Kasım-Aralık 2021
  • 370

İstanbul Tabip Odası 1992-1998 dönemi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi temsilcisi, 1996-2000 dönemi TTB Merkez Delegesi, 2000-2002 dönemi Genel Sekreteri arkadaşımız, dostumuz Dr. Rıfat Yücel’i kaybettik.

1987 Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, fizyoloji uzmanıydı Rıfat. Cerrahpaşa’dan emekli olduktan sonra işyeri hekimliği yapıyordu.

İstanbul Tabip Odası’nın otuz yıllık emektarıydı. Çalışkan, mütevazı ve emekçiydi. Günlerini, gecelerini geçirdiği, yıllarını verdiği meslek örgütü mesleğinin ayrılmaz parçasıydı. Büyük, küçük demeden her işe koşar, üzerine aldığı her işi büyük bir sorumlulukla, heyecanla yerine getirirdi. Yorulmaz ve tükenmez bir enerjiyle çalışırdı meslek örgütümüz için.

Sevgili meslektaşımızın İstanbul Tabip Odası’na sunduğu katkıları unutmayacağız. Ailesinin ve sevdiklerinin derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Sevgiyle ve özlemle Rıfat!

***

Bir yılı daha COVID-19 salgınının gölgesinde geçirdik.

Şimdilerde SARS-CoV-2’nin yeni varyant(lar)ı bütün dünyada hızla yayılıyor. Avrupa ülkeleri yeniden önlemleri sıkılaştırmaya başladı.

Bizde ise “Omikron bizi teğet geçecek!” zihniyetiyle hemen her şey salgın öncesine dönmüş durumda. AVM’ler, işyerleri, toplu taşıma araçları lebalep kalabalıklarla dolu.

Aşı temininde güçlük yaşanmamasına rağmen hala nüfusun yarıya yakını tam aşılı değil. Günlük resmi rakamlarla iki yüze, gerçek rakamlarla beş yüze yakın ölüm ise artık vakay-ı adiyeden sayılıyor.

Sonuçta; eksik, yanlış, tutarsız politikalar, alınmayan önlemler, yerine getirilmeyen tedbirler nedeniyle ölüyoruz.

Ne kadar çok ölüyoruz.

Sağlık Bakanı ise sorumluluğu topluma yükledi, bütün bu yaşananların sorumlusu değilmiş gibi sadece tweet atıyor.

Ne kadar çok atıyor!

***

Üç ay önce Türk Tabipleri Birliği’nin öncülüğünde “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek başlattığımız mücadelemiz devam ediyor.

Siyasi iktidar önce hekim ücretlerinde yeterli olmasa da artış getiren bir düzenlemeyi bütün partilerin oyuyla Meclis’ten geçirdi. İki gün sonra ise Komisyona geri çekti. Sonrasında da “Yeni bir kanun teklifi hazırlayacağız” gerekçesiyle tamamen vazgeçti.

Tepkimizi 15 Aralık Çarşamba günü bütün Türkiye’de G(ö)REVe çıkarak gösterdik.

Özellikle asistan ve genç hekimlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz G(ö)REV eylemimizde özlük haklarımız iyileştirilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi gösterdik. Eylemimizi hastalarımızın, halkımızın da büyük desteğiyle gerçekleştirdik.

Başta geçim derdi olmak üzere yaşadığımız sıkıntıları görmemekte, taleplerimizi duymamakta ısrar edenlere bir kez daha hatırlatıyoruz:

Biz ne ulufe ne de ihale istemiyoruz.

Emeğimizin karşılığını, hakkımız olanı istiyoruz!


Bu İÇERİĞİ Paylaş!