“Hekime Şiddet”te 3 Karar 3 Ceza


  • Temmuz 19, 2013
  • 5281

KARAR-1:

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde görev yapan iki hekim, düşük yapan bir hastanın yakınının saldırısına maruz kalmıştır.

Hasta yakını, önce hekimlerden birine ağır hakaret ve küfürler eşliğinde saldırmış, tekme atarak darp etmiştir.

Meslektaşını korumaya ve hasta yakınını uzaklaştırmaya çalışan bir başka hekim de, hasta yakının saldırısından nasibini almış; hasta yakını cebinden çıkardığı bıçak ile hekimi hastane koridorlarında kovalamıştır.

Hekimin kaçarak doğumhaneye girmesi ve kapıyı kitlemesinin ardından, hasta yakını doğumhanenin kapısını yumruklayarak camı kırmış, daha sonra güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmiştir.

Hekimlerin şikayeti üzerine açılan dava 25.06.2013 tarihinde sonuçlanmıştır. İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesince, sanığa;

- Hekimlerden birini darp ettiği için 5 ay hapis cezası,
- Yine aynı hekime hakaret ettiği için 10 ay hapis cezası,
- Diğer hekime karşı bıçakla tehdit suçunu işlediği için 1 yıl 8 ay hapis cezası,
- Doğumhane kapısının camını kırarak, mala zarar verme suçunu işlediği için 10 ay hapis cezası

verilmiştir.

Sanığın sabıkasının olmaması ve yargılama sırasındaki davranışları dikkate alınarak, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verilmiştir.

Gerekçeli Karar İçin Tıklayınız



KARAR-2:


Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortopedi asistanı olarak görev yapan Dr. Ali Varol; yüksekten düşme şikayeti ile getirilen bir çocuğu röntgen için hazırlarken, çocuğun babası ve amcasının küfür ve hakaretlerine maruz kalmıştır.

Hekime önce, "napıyorsun çocuğa, bacağını kıracaksın" diye bağıran hasta yakınları, bu sözlerin ardından küfürler ve hakaretler yağdırmıştır.

Hekimin şikayeti üzerine açılan dava, 18.07.2013 tarihinde sonuçlanmıştır. İstanbul 25. Sulh Ceza Mahkemesince, her iki sanık da  "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan ayrı ayrı 1 yıl 2'şer ay hapis cezası ile cezalandırılmıştır.

Sanıkların sabıkasının olmaması ve yargılama sırasındaki davranışları dikkate alınarak, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verilmiştir.

Gerekçeli Karar İçin Tıklayınız



KARAR-3:


İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dahiliye asistanı olarak görev yapan Dr. Betül Börkü, 06.07.2011 tarihinde, sırasını beklemeksizin muayene olmak isteyen bir hastanın hakaretlerine maruz kalmıştır.

Hekimin şikayeti üzerine kamu davası açılmıştır.

İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nce, sanığın "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçunu işlediğini sabit görülmüş ve 7.080-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Sanığın sabıkasının olmaması ve yargılama sırasındaki davranışları dikkate alınarak, hükmün açıklanması geri bırakılmış ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verilmiştir.

Gerekçeli Karar İçin Tıklayınız






Bu HABERİ Paylaş!