Sağlıkta Şiddet Bu Kez Küçükçekmece’de


  • Kasım 04, 2022
  • 1169

Küçükçekmece 15 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi arkadaşımız Dr. Bilgehan Yüksel’in Aile Sağlığı Merkezi (ASM) binasında, görevi başındayken maruz kaldığı şiddet sonucu parmağı kırılmıştır.
Zanlı bununla da kalmayıp ASM’de görevli hemşireyi darp etmiş ve diğer bir meslektaşımıza da sözel şiddette bulunmuştur.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan olayın yaşandığı Aile Sağlığı Merkezi’ne giderek meslektaşlarımıza ve ASM çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve İstanbul Tabip Odası olarak kendilerine her türlü hukuki desteğin sağlanacağını ifade ederek bundan sonrası için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair meslektaşlarımızı bilgilendirdi.

Daha önce defalarca dile getirdiğimiz halde sağlık kurumlarındaki güvenlik açıklarını gidermek adına Sağlık Bakanlığı’nca ciddi bir adım atılmadığını bu üzücü olay bize bir kez daha göstermektedir.

Yetkili mercileri, hastaları müşteri gören sağlık sistemi anlayışından vazgeçmeye ve meslektaşlarımızı değersizleştiren, hedef gösteren tutumlarını sonuçlarıyla yüzleşmeye bir kez daha davet ediyoruz.

Sağlıkta şiddeti önlemek adına sahici bir yasaya kavuşmak için artık daha fazla dövülerek, ölerek beklemek istemiyor, meslek örgütümüz Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) hazırladığı yasa taslağının bir an önce yasalaştırılarak hayata geçirilmesini istiyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!