Şişli Hamidiye Etfal EA Hastanesi acil servisinde cinayet!


  • Ocak 07, 2020
  • 21233

Sağlık ortamımız bu kez de vahşice bir cinayete sahne oldu. Bambaşka nedenle hastaneye getirilmiş olan gencecik bir insan İstanbul’un en merkezi hastanesinin acilinde hiç tanımadığı insanlar tarafından vahşice öldürüldü.

Dün gece Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 112 ambulansı ile getirilen E. T. M. isimli 16 yaşındaki bir genç acil servise alındığı sırada kapı önünde daha önce bıçaklı bir kavgada yaralanma sonucu acil servise getirilen ve tedavileri yapılan kişiler tarafından hasım taraftan görülerek kalbinden bıçaklandı.

Öncelikle kaybettiğimiz gencimizin acılı ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İstanbul Tabip Odası olarak cinayet bilgisinin ardından hastaneyi ziyaret ederek meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarıyla görüşerek olayla ilgili bilgi aldık.

Hastaneler, sağlık kurumları dünyanın her yerinde en sakin, en huzurlu, en güvenli yerlerdir. Öyle olmak zorundadır. Ülkemizde ise, ne yazık ki, her gün hastanelerimizden gelen yeni bir şiddet haberine tanık oluyoruz.  En kötüsü ise bu durumun kanıksanması, yöneticiler tarafından vaka-i adiye olarak görülmesidir.

Hastalarının sağlık hizmeti almaya, şifa bulmaya, kendilerini güvenlik içinde hissetmeye geldikleri  bir sağlık kurumunun sınırları içinde böyle bir cinayetin işlenmesi fevkalade üzücü olmanın yanı sıra ülkeyi ve sağlık kurumlarını yönetenlerin üzerinde ciddi olarak düşünmesi  gereken bir olaydır.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nü sağlık çalışanlarının giysilerini “edep, adap ve inanca göre” uyarlamakla uğraşmak yerine hastanelerimizin güvenlik sorununu acilen ve ciddiyetle değerlendirmeye ve önlemek için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!