Kadın cinayeti meslektaşımız Doç. Dr. İbrahim Şilfeler’i aramızdan kopardı


  • Ekim 22, 2019
  • 15015

Kadın cinayetlerinin bütün şiddetiyle sürdüğü, 2018 yılında 440, 2019’un ilk dokuz ayında 347, daha geçen ay 53 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü kadına yönelik şiddet bu kez bir meslektaşımızı da aramızdan kopardı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. İbrahim Şilfeler çalışma arkadaşı Özlem Sancar’ı Beylikdüzü’nde evine bırakırken Sancar’ın eski eşi tarafından arabasının içinde kurşun yağmuruna tutuldular. Dr. Şilfeler ve Sancar olay yerinde hayatlarını kaybettiler.

1976 Antakya doğumlu, 2003 İstanbul Tıp Fakültesi mezunu, ihtisasını 2004-2009 yılları arasında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesinde tamamlayan, 2011-2015 yılları arasında Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalında yardımcı doçent olarak çalışıp 2015 yılında doçent ünvanını alan Dr. İbrahim Şilfeler evli ve üç çocuk babasıydı. Çalışma hayatında meslektaşları ve mesai arkadaşlarıyla yakın ilişkiler kurar, dertleriyle yakından ilgilenir, hastaları ve tüm tanıyanları tarafından saygı ve sevgi duyulurdu.

Meslektaşımız Doç. Dr. İbrahim Şilfeler ve çalışma arkadaşı Özlem Sancar’ın acılı ailelerine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm hekim, sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Şiddetin meslektaşlarımızı, dostlarımızı, insanlarımızı aramızdan koparmadığı, tüm yurttaşların can güvenliğinin sağlandığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu bir ülke istiyoruz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!