Bir Meslektaşımızı Daha Kaybetmeye Tahammülümüz Yok!


  • Şubat 09, 2019
  • 5912

6 Şubat 2019 Çarşamba günü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kasımpaşa Ek Hizmet Binası’ndaki Psikiyatri Polikliniğine askerlik yoklaması için muayene olmaya gelen bir kişi, sıra beklemek istemediği için poliklinikte görev yapan psikiyatri uzmanı Dr. Onat Yılmaz’ı önce elinde bıçakla, sonra da çıkardığı tabancayla “beni nasıl bekletirsiniz, ben askerlik yapmayacağım, hepinizi vururum” diye tehdit etmiş, odadaki masa ve sehpaya tekme atarak kırmış ve elindeki silahla ateş açmıştır. 

Kapılara ve kapıyı aşarak yan odada görev yapan başka bir meslektaşımızın önüne denk gelen kurşunlar şans eseri hiçbir sağlık çalışanımıza  isabet etmemiştir.

Saldırgan kendisine müdahale etmek isteyen güvenlik görevlilerini de silahla tehdit etmiş ve ardından kapıyı kapatarak Dr. Onat Yılmaz’ı rehin almıştır. Bu sırada Dr. Onat Yılmaz saldırganı sakinleştirmiş ve gelen polisler de saldırganı ikna ederek gözaltına almıştır.

Yaşanan bu olay bir kez daha, sağlık hizmeti sunulan kurumlarda, çalışan güvenliğinin sağlanamadığını, güvenlik önlemlerinin işlevsiz ve yetersiz olduğunu ve her an bir meslektaşımızı daha kaybetme riski ile karşı karşıya olduğumuzu göstermiştir. 

Çalışanlarının sağlığını ve yaşamını korumakla yükümlü olan Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Bir meslektaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok!

Yönetim Kurulumuz ve Hukuk Büromuz tüm şiddet olaylarında olduğu gibi bu olayın da takipçisi olacaktır.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

 


Bu HABERİ Paylaş!