Göztepe EAH’de Asistan Hekimler Sorunlarına Çözüm İstiyor


  • Mart 07, 2014
  • 5457



Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri artan işyükü, angarya işler, adaletsiz dönersermaye ödemeleri, nöbet ertesi izin hakkı olmayışı, nitelikli uzmanlık eğitimi alınamayışı gibi sorunlara karşı basın açıklaması gerçekleştirdiler.

7 Mart 2014 Cuma günü 12.30’da Göztepe EAH Başhekimlik binası önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda asistan hekim katıldı. Basın açıklamasında asistan hekimlerin yaşadığı ve sistematik hale gelen sorunlar 10 başlıkta dile getirildi ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmemesi halinde eylemliliklerin devam edeceği ifade edildi. Açıklamada; “Biz İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri olarak taleplerimizin kararlılıkla arkasında olduğumuzun ve takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz.

Biz İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri olarak hakkımızı istiyoruz!” denildi.

Basın açıklamasına Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. Ümit Şen ve Dr. Ali Özyurt da katılarak destek verdiler. Dr. Ümit Şen Yönetim Kurulumuz adına yaptığı konuşmada; Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların en büyük zararı asistan hekimlere verdiğini vurguladı ve İstanbul Tabip Odası olarak haklı mücadelelerinde asistan hekimlerin sonuna kadar yanında olacaklarını duyurdu.

Basın metni için tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!