Marmara-İstanbul Depremi - Bizi Neler Bekliyor? Kongresi Yapıldı


  • Aralık 09, 2024
  • 897

İstanbul Tabip Odası İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu’nun İstanbul Barosu ile birlikte düzenlediği “Marmara-İstanbul Depremi - Bizi Neler Bekliyor?” kongresi 7-8 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul Barosu Orhan Apaydın Konferans Salonu’nda yapıldı.

KONGRE 1. GÜN 1. BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KONGRE 1. GÜN 2. BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KONGRE 2. GÜN 1. BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KONGRE 2. GÜN 2. BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Depremine Yönelik Sağlık Hizmetinin Yapılanması Çalışma Grubu Yürütme Kurulu’ndan Dr. Hasan Oğan, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve İstanbul Barosu’ndan Av. Ahmet Ergin’in açılış konuşmalarını yaptığı kongrede; afetlere etik, sosyal ve halk sağlığı yaklaşımları, Şubat 2023 deprem bölgesinde sağlık hizmetlerinin durumu, afetin toplumsal yaşama etkileri, afetlerin ekonomi politiği, afette kadın ve çocuk olmak, depremde ruh sağlığı hizmetleri konuları konuşuldu.

Dr. Hasan Oğan açılış konuşmasında Deprem Çalışma Grubu’nun 2023 mart ayında çalışmaya başladığını belirterek, böylesine büyük depremlerin iktidarların inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli olduğunu vurguladı.  Afetlerde asıl zarar görenin toplumlar olduğunu söyleyen Dr. Oğan, “sivil toplum örgütleri olarak bu işin içinde yer almak bilinciyle bu çalışma grubunu oluşturduk” dedi.

Dr. Osman Küçükosmanoğlu da Marmara depreminin bir olasılık olmaktan öte sadece zamanı bilinmeyen kapımızdaki tehlike olduğuna dikkat çekerek, 1999 ve Şubat 2023 depremlerinin hepimizi bu konuda hazırlıklı olmaya davet ettiğini söyledi. Kongrenin bu yıl ikincisinin yapılıyor olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Osman Küçükosmanoğlu, toplantı kayıtlarının ve yayınlanacak kongre kitabının kongrenin etkisini sürmesini sağlayacağına vurgu yaptı.

Depremin üzerinden bir buçuk sene geçmesine rağmen bölgede hala ciddi sorunlar olduğunu belirten Dr. Alpay Azap, “Marmara’da olabilecek 7 üzerindeki bir depremin şubat depremlerinden de daha kötü sonuçlara neden olacağı konusunda elimizde çok fazla  bilgi var. Bunların etkisini azaltmak için meslek örgütleri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İstanbul Barosu’ndan Av. Ahmet Ergin ise İstanbul Barosu olarak bu değerli ve önemli kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 


Bu HABERİ Paylaş!